Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А са здравно осигуре...
А са здравно осигурени >> Проучване: 80 - 100 лв. дават родители месечно за здравни грижи на деца до 6 г.

А са здравно осигурени >> Проучване: 80 - 100 лв. дават родители месечно за здравни грижи на деца до 6 г.Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи на деца до шестгодишна възраст - това показват предварителните данни от социологически сондаж, който все още не е завършен напълно, коментира в Русе проф. Владимир Пилософ - председател на Българската педиатрична асоциация, цитиран от БТА.

 

Той обясни, че социологическото проучване е поръчано от асоциацията. Изследването е извършено чрез шест фокусни групи в три града в страната - София, Кюстендил и Видин. В тях са участвали около 50 души.

Проф. Пилософ обясни, че половината от разхода е за лекарства. Друга част е за козметични продукти като памперси, например.

По думите му това доказва, че родителите харчат непрекъснато пари за своите малки деца. Според него е нужно да се увеличат държавните средства за детско здравеопазване.

Предстои резултатите от проучването да бъдат окончателно завършени, след което ще бъдат и публикувани.

Проф. Пилософ участва в крайдунавския град в петнайстото издание на двудневната Русенска педиатрична конференция "Горещи точки в педиатрията", в която ще се включат около 300 педиатри от страната.

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бедността Е порок, а здравеопазването стана... здравеоПОГАЗВАНЕ!

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

И с дипломите... по главата! Ама нали така управниците са рекли...116440