Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / А случайно в Българи...
А случайно в България да има проблеми? >> Борисов ще се срещне с Медведев на форум в Туркменистан

А случайно в България да има проблеми? >> Борисов ще се срещне с Медведев на форум в ТуркменистанМинистър-председателят Бойко Борисов пристигна в Туркменистан, където водената от него делегация ще бъде на тридневно посещение, съобщи БТА.


Българският премиер ще участва в Първия каспийски икономически форум, който ще се проведе в националната туристическа зона "Аваза" в близост до град Туркменбаши.


Форумът ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.


В рамките на форума премиерът Борисов ще се срещне с руския си колега Дмитрий Медведив и двамата ще обсъждат енергийни проекти, сред което е разклонението на газопровода "Турски поток" през България, както и изграждането на АЕЦ "Белене".


В "Аваза" министър-председателят Бойко Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в "Аваза".


В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в Туркменистан, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.dnevnik.bg/bulgaria/


109570