Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А вие чувствате ли с...
А вие чувствате ли се унизени и гневни?!

А вие чувствате ли се унизени и гневни?!Валентина Пеева, доброволец от Референдума

През последните месеци се чувствам унизена. Много. Унизена, гневна и безпомощна. Горда българка съм, но и гордостта ми се сломи. И въпреки всичко това надеждата ми за промяна не гасне. Не гасне и вярата ми, упованието ми в Слави и в нашата обща родолюбива кауза. Наблюдавам с отвращение отношението на политическата класа към нас, българския народ и се чудя и размишлявам. Защо допуснахме това? Защо оставихме шепа мазни и алчни хрантутници да се подиграват с нас, да ни обират - буквално, да ни тъпчат, мачкат, да ни се смеят и същевременно да храчат в лицето ни?!

Четох и препрочитах поста на Слави Трифонов във Фейсбук и се ужасих - "...по официални отчети на самите партии, те не могат да изразходят получените субсидии и ги държат, забележете - на депозит! За 2017 г. само от държавните субсидии ГЕРБ е спестила ‎3 197 000 лв. и притежава към днешна дата 17 млн. лв. на депозит! За същата година БСП е спестила 797 000 лв. от субсидията си и държи 4 млн. лв. на депозит и 650 000 лв. в кеш! Дори малката роднинско-аптекарска групичка от „Воля“ е спестила ‎1 237 000 лева от субсидията си за 2017 г.!

Виждате ли добре? Чувате ли добре? Тук става въпрос за милиони! Милиони в партийните каси, които след това се използват за политическа пропаганда, за купуване на гласове, за оказване на натиск, защото нали знаете - всичко е пари. А парите са власт!

И всичко това докато стотици хиляди сънародници са на ръба на абсолютната мизерия, милиони българи бягат от Родината, по селата избиват и изнасилват нашите родители, братя и сестри, баби и дядовци за 2 буркана туршия и 50 лв. от оскъдната пенсия. Всичко това се случва докато хиляди дечица се нуждаят от спешно лечение и лекарства, а родителите им буквално просят и продават покъщнината си, за да спасят рожбите си, все наши деца - българчета!

Всичко това се случва докато партиите ни си играят с милиони.

Държавната машина и свързаната с нея властващата партийната аристокрация отказа да намали партийната субсидия от 11 на 1 лев, така както пожелахме над 3 млн. българи. Не казвам 2,5 млн., защото на този трети въпрос от референдума близо 93% гласуваха с "Да". Над 3 млн. гласоподаватели сме заявили ясно и категорично, че държавната субсидия трябва да се намали! И то драстично. Напук и въпреки тази безапелационна гражданска категоричност управниците не го направиха. Вкупом си смесиха боите и се съюзиха срещу народа. За да бранят със зъби и нокти своя комфорт и луксозен живот.

И така продължиха нагло и брутално да смучат от нас. От собствения си народ.

Чувствам се унизена – от политиците, от социолозите, които ги закрилят, от журналистите, които им дават трибуна, дори от нас самите, защото мълчим. А унижението поражда безсилие, че нищо няма да се промени, че нещата ще продължат по същия начин, че думата ми и тази на още 3 млн. българи е глас в пустиня. Че нищо няма да се случи....

Дали е така обаче?

Дали от нас не зависи нищо?

Дали ние сме просто зрители в тази трагедия? Едва ли.

Слави тръгна по пътя на промяната и го следва безрезервно, упорито, последователно и убедено. Той не се отказва, продължава войната. Тогава защо ние да се откажем? Слави е прав. И ние трябва да сме с него и да бъдем до него! В борбата му за справедливост и добър живот. Тези управляващи трябва да бъдат уволнени. Изметени.

Да бъдат изхвърлени от топлите си места и да намерят своето призвание – някъде там другаде в живота... И да дадат път и простор на младите, образованите и страдащите за България.

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ!

„БОЯТ НАСТАНА“

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА 

ИМА ТАКЪВ НАРОД 

NO MERCY 

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017 

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017 

Слави Трифонов: Референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

 


62383