Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Адв. Екимджиев: Да г...
Адв. Екимджиев: Да гласуваме за Мая Манолова и да спрем диктатурата на Пеевски и Борисов

Адв. Екимджиев: Да гласуваме за Мая Манолова и да спрем диктатурата на Пеевски и БорисовИзвестният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев записа специално видеообръщение в подкрепа на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Според него всички демократично мислещи хора трябва да я подкрепят заради опасността у нас да бъде установена еднолична авторитарна диктатура.

Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София, казва адв. Екимджиев.

Според него по подобен начин свободните граждани в Унгария, Русия и в Турция, провеждайки умно гласуване, са успели да се обединят срещу много по-страховити диктатори от нашите.

Ето и цялото изказване на известния юрист:

 

Аз съм адвокат Михаил Екимджиев. Свободата и демокрацията са моя кауза и вдъхновение. Затова винаги неизменно съм поддържал синята идея и съм гласувал за демократичната десница. Сега обаче ситуацията е различна. Застрашени сме от партия, която твърди, че е дясна, а в същото време се утвърждава като еднолична и авторитарна.

След назначаването на Иван Гешев за главен прокурор Бойко Борисов и Пеевски ще овладеят окончателно съдебната система. Затова ние като истински демократи трябва да реагираме, независимо от различията между нас. Единственият начин да спасим демокрацията, да спасим републиката, да спасим нашите права и свободи от заплахата от диктатура е да се противопоставим на това, което се случва и което има опасност да се случи и в София.

Налице е реална опасност от установяване на пълна авторитарна власт на политическа партия ГЕРБ във всички сфери на обществения живот. Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София.

По подобен начин свободните граждани в Унгария, в Русия, в Истанбул само преди няколко месеца успяха да се противопоставят на много по-силни диктатори от нашите. Там, провеждайки умно гласуване, всички се обединиха срещу диктаторските партии на Орбан, на Путин и на Ердоган. И успяха. Нека и ние покажем, че можем да бъдем умни и далновидни.

Не е важно да харесваме Мая Манолова. Аз също не я харесвах като партиен функционер, но като омбудсман тя направи чудеса. Вярвам, че и като кмет на София ще продължи да работи по същия начин в името на хората. Затова нека не губим четири години, нека не хабим четири години от нашия живот, от бъдещето на децата ни като ги подарим на ГЕРБ. Нека да гласуваме в неделя за Мая Манолова.

 

 

 

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Спаси София кани Фандъкова и Манолова на дебат за София

Мая Манолова: Властта се окупира от малка група хора - нито леви, нито десни, която работи срещу гражданите

Манолова: Обичам да се грижа за хората и ще защитавам интересите на всички в града ни!

Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хората

Св."Йорданка мъченица Златоуста", срещу злата Мая и тъмните сили115837