Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Адв. Екимджиев: Само...
Адв. Екимджиев: Само с оставка Цветанов има шанс да се върне в политиката

Адв. Екимджиев: Само с оставка Цветанов има шанс да се върне в политикатаСкандалът е толкова тежък, че замесените в него нямат много полезни ходове. Тук съмненията са твърде много. Очаквам Цветанов да си подаде оставката - така би запазил някакъв шанс да се върне в голямата политика и би минимизирал репутационните щети, които за втори път нанася на ГЕРБ. Това е вътрешен проблем на партията, но мислещите хора трябва да настояват за това.

Това каза в предаването "120 минути" по БТВ адвокат Михаил Екимджиев по повод скандала с апартаментите на властта.

 

В случая за морала има тежки пропадания и щети, които могат да бъдат минимизирани само чрез санкции. Г-н Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите. При предишния случай всичко завърши с фарс. Надявам се този път да не се стигне до фарс, а по-скоро до нещо като трагедия за участниците в скандала, заяви адвокат Екимджиев.

 

Има едно клише, че трябва компетентните органи да приключат проверките и тогава да си правим изводи дали има престъпление. Само в наказателното право обаче има принцип, че всеки е невинен до доказване на противното. В гражданското право вината се предполага.

 

Всеки политик става такъв не само, за да обгрижва егото си и да придобива благини, всеки политик трябва да е наясно, че той поема изключителни отговорности и трябва да си налага значителни ограничения. Всеки политик трябва да си удържа нагоните, ако иска да оцелее в политиката, заяви адвокат Екимджиев.

 

Става въпрос за очевидно неглижиране на този принцип, на необходимостта водещите политици да вдъхват доверие на гражданите, да са за пример. Защо например ние да спазваме закона, след като ежедневно виждаме хората, които сме избрали, да правят каквото си искат в името на своя частен интерес, коментира юристът.

Законът позволява един имот да се продава на данъчна оценка, но законът не позволява да се впише на данъчна оценка, а в същото време да се продаде на по-висока цена. Това е една категорична данъчна измама, която се е превърнала в масов спорт в България и се толерира от хората във властта, защото те най-често се възползват от нея, каза още юристът.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов пазят властта!

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Славчо Велков видя "приятелски огън" срещу Цветанов от поне вицепремиер

Ако Цачева се върне в парламента, петното остава. Къде е Горанов?

Скандалът с имотите - две оставки и един страховит въпрос


93988