Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Адв. Михаил Екимджие...
Адв. Михаил Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него

Адв. Михаил Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него”Настъпва страхотна бъркотия, заради неадекватната българска политика, а и на фона на удържането на втората вълна на Covid-19, поне можем да бъдем с по-адекватни мерки. Готвим се да отворим ресторанти и нощни заведения, а министърът на здравеопазването казва, че ние се надбягваме с вируса, не - ние тичаме срещу вируса...”, заяви адвокат Михаил Екимджиев.

 

"Гледам с все по-нарастващо безпокойство и объркване на това да се пътува, ако имаш документ, че си ваксиниран, още повече, че България се проваля във ваксинационната си кампания и план", каза още пред БНР адвокат Екимджиев по повод днешното обсъждане на международни ваксинационни сертификати.

 

"Европа няма в своята история подобно събитие, за да има готови рецепти и готов протокол на действие. Затова сега трябва да се види какво точно се случва с пандемията, особено на фона на ваксинацията, не могат да се прогнозират конкретни решения. И се тръгва от принципите за свобода на движение, кои са основни и кои подлежат на ограничение - като това да посещаваш ресторанти и нощни заведения. Но висшият пилотаж е как държавите и ЕС ще отреагират на тези предизвикателства", коментира още в "Хоризонт до обед" адвокат Михаил Екимджиев.

 

"Сега трябва да се види дали ще се въведе някаква обща политика в рамките на съюза или всяка държава сама (или друга) ще решава как да подходи към придвижването на хората, които са ваксинирани или не са ваксинирани", отбеляза още той.

И уточни, че е важно да се знае какви ще бъдат последиците от въвеждането на международни ваксинационни сертификати, паспорти или приложения, както и каква ще бъде степента на задължителност:

 

"Ако бъдат въведени само ваксинационни сертификати или паспорти, това неизбежно ще постави в дискриминационно отношение хората, които не са ваксинирани, но имат антитела. Възниква въпросът защо в тези документи да не се включват данните от тестовете за антитела".

 

Според адвокат Екимджиев държавата се е провалила във ваксинационната си политика и така хората, дори да искат, не могат да се ваксинират и няма да могат да пътуват.

 

 

Източник: https://frognews.bg/ 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Планът Борисов" в действие! Отварят всичко..., за да затворят всичко. Точно за изборите...

Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

Мутафчийски се размрънка на фона на решението да отворят кръчмите: През последните три дни има тенденция към нарастване на новозаразените

Прибързаната реклама на властта роди пореден провал >> Борисов поиска да ни върнат парите за ваксините. Оправда се с ЕК

Парадокс! Заразените се увеличават, но отваряме кръчмите...?! >> 1733 нови случая, жертвите на COVID-19 надхвърлиха 10 000

 

 

 

 


145553