Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Афис: Повече са жела...
Афис: Повече са желаещите оставката на правителството, отколкото привържениците му

Афис: Повече са желаещите оставката на правителството, отколкото привържениците муДистанцията между граждани и власт продължава да расте, показва ново проучване на агенция „Афис” с ръководител Юрий Асланов.

Изпълнителната и законодателната власт са най-проблематични. Кабинетът се ползва с доверието на близо 32%, докато парламентът успява да печели симпатиите на едва 23 на сто от българските граждани. Традиционно доверието в съдебната власт е най-ниско – 20%, но това ниво отдавна не се движи, посочват от „Афис”.

 

Според данните за трети пореден месец желаещите оставка на правителството са повече от неговите привърженици, а силите на опозиция и управляващи лека полека се изравняват.

 

Институциите, които се ползват с най-голямо доверие сред българските граждани, са националният омбудсман и президентът. За месец юни положителното доверие в тях е съответно 60,3% и 58,4%.

 

Далеч назад се нарежда Европейският съюз, който успява да генерира положително доверие сред 45 на сто от българите, но към този момент, макар и с малко, запазва положителния си рейтинг. Следват поредица от институции с традиционно негативен рейтинг – местната власт и органите на реда, съответно с 41 и 37 на сто, допълват от агенцията.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 


66791