Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ако Борисов не удари...
Ако Борисов не удари сега, ще унищожат него и страната - част II

Ако Борисов не удари сега, ще унищожат него и страната - част II



Главният прокурор Иван Гешев, наричан от някои министър на наказанията, казал в Ябланица, където била проведена великомащабна, епична и историческа акция срещу битовата престъпност, че ще бъдат проверени данните, изнесени от Васил Божков и засягащи високопоставени властници.

Ако ставаше дума за несъгласни с мафиотския модел #Кой, Гешев щеше да атакува с артилерия, авиация и брадати филмови екземпляри, но тъй като разкритията са на обвиняем, се задоволява с обещание за проверка. Но и това е революционен акт, предвид досегашните му подигравки по отношение на казаното от хазартния бос.  

 

На пръв поглед задачата на обвинението е проста до досадност. Един-два месеца тупане на топката за отвличане на вниманието и накрая съобщение, че няма данни за корупция или други престъпления. Хепи енд, доклад пред Брюксел и „изпиране“ имиджа на проверените другари пред заспалото население. Няколко досадници ще измърморят, че всичко е нагласено, но керванът ще продължи.

 

Поредният фарс, обслужващ паяка в сянка, запазвайки сегашното статукво.

 

Има обаче втори, по-сложен вариант.

 

Да тръгнем по-отдалеч. България от години е първа по корупция в ЕС. Нееднократно е критикувана, че не се разследват високите етажи на властта, както и че няма присъди за мастити политици. Всичко това е вярно, но къде е Брюксел? Нима той не вижда, че цяла една страна, член на съюза, е в плен на мафията, а основни институции са мафиотизирани?

 

Дори мафията у нас прецени, че бруталното превземане на държавата е прекалено очебийно и се зае да търси по-благовиден вариант за прикритие. И го намери.

 

Преди година Ахмед Доган заговори за експертен кабинет. От няколко седмици темата бе подновена от Йордан Цонев-Данчо Ментата, Велислава Кръстева и други от ДПС. Открито заговориха и за партниране с ГЕРБ във властта. Не е случайно.

 

Известният като събирач, а не като давач депутат Делян Пеевски направи дарения, които предизвикаха нееднозначни реакции. Те трябва да се разчитат като сигнал, че олигархът и кукловодите му са замислили нещо голямо. Още в интервюто си за бТВ на 8 май 2020 г. Васил Божков заяви, че именно Пеевски е в основата на назначаването на Гешев за главен прокурор. Аргументира се с това, че той като паяк, стои в сянка и дърпа конците.

 

В последната схема на Божков, която показва как е бил изнудван да прехвърли безвъзмездно 51% от бизнеса си на посочен от Горанов и компания субект, в долния десен ъгъл се мъдри паяжина. Неслучайно. Там е заровено кучето. Пеевски е въпросният субект, който трябвало да погълне половината от хазартния бизнес. Божков отказал и бил моментално атакуван от прокуратурата. Мащабна акция удари него, фирмите му, близките му и дори предмети на античното изкуство по на 3-4 хиляди години… Модел за унищожение, приложен по същия начин през 2014 г. срещу КТБ и банкера Цветан Василев. Мнозина тогава не вярваха, че е възможно толкова институции да действат в синхрон при унищожаването на толкова голям и разнообразен бизнес. Оказа се, че не само може, но матрицата се мултиплицира върху следващи жертви.

 

ДПС и сега участва в управлението чрез свои министри. Планът е това да стане официално.

 

От друга страна Москва още чака едни изчезнали 700 млн евро покрай Южен поток. Говори се, че нещичко било върнато, но пренебрежително малко. Нищо чудно идеолозите на експертния кабинет да са обещали на Кремъл да се разплатят – нали те най-добре знаят, къде са изчезнали милионите…

 

Стигаме до начина, по който ще се реализира така желаното експертно правителство. То трябва да стъпи на нещо ново, а стари „мръсни“ неща да бъдат изчистени. Тук се появява прокуратурата, със задачата да извърши проверка на Божковите разкрития. Това означава, че трябва да бъде ударен Борисов. Горанов и Менда ще са „косвени жертви“. За целта Борисов ще бъде принуден да подаде оставка и да се тръгне към предсрочни избори. След тях да се направи коалиция с ГЕРБ (но без Борисов начело) с аргумента, че така са решили гласоподавателите. ДПС триумфално влиза във властта. Върху сегашният премиер ще бъдат стоварени всички грехове, неудачи, фалове, корупция, кражби и пр. Прекрасна възможност за вдигане на рейтинга пред ЕС и Вашингтон. А и Кремъл ще е доволен, защото ще очаква така желаните пари.

 

Възможно е на Борисов да бъде предложено да стане почетен председател на нещо.

 

Българите не влизат в сметките, но ще се направи опит чрез пеевската пропагандна машина да бъдат манипулирани и заблудени за пореден път.   

 

Въпросната схема, която може и да звучи като теория на конспирацията, но да не забравяме, че се развива в България и от хора, способни на всичко, може да стартира именно чрез въпросната проверка на прокуратурата.

 

Това е зловещ вариант, който ще доубие полумъртвата икономика и превзетата държавност. Ще се случи същото, което американският полицай Дерек Човин направи на Джорж Флойд. Мечтата на Пеевски за прокурорска република под негово командване е на път да се реализира.

 

Възможен ли е този сценарий? Да. В България е възможен.

 

Кой може да го спре? Не и яловата опозиция. Не и гражданите, които очевидно или са изморени, или под упойка. Мая Манолова или Слави Трифонов? Нямат ресурса – поне не в момента.

Остава Бойко Борисов. Той трябва да изпревари пуча. Може и да е имал общи интереси досега с тези хора, но вече не им е нужен. Търсят ново лице и нов слоган.

 

Не очаквахме Васил Божков да бъде човека, който ще разкрие мръсните тайни на задкулисието. В тях той замесва и Борисов, но самият премиер в момента има редкия шанс да се разправи с мафиотския кръг. Ако се реши – изборите са му в кърпа вързани. За него по-важното обаче е, че ще оцелее. Иначе не е сигурно…

 

Описаният сюжет изглежда от жанра наивизъм или футуризъм, но подобни промени стават точно по такъв начин. Примерите са десетки – в нашата и световната история.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I

Васил Божков: В прокуратурата доказвам рекета от управляващата #хунта /схема/

Васил Божков: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев?

Журналистът Иван Бакалов: Засега освен Божков има и свидетел. Докога ще се ослушват?

Министерството на финансите пази в тайна ходил ли е Божков при Горанов

Тихомир Безлов: Божков прилича на покер играч, който не знаем къде блъфира

Методи Андреев скандално: Разтурилото се съдружие на Божков, Борисов, Горанов и Менда е ОПГ!



127457