Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Албена Белянова с SM...
Албена Белянова с SMS до Борисов и въпрос: Докога ще плащаме за търгуване с националните интереси в името на оставането на власт?

Албена Белянова с SMS до Борисов и въпрос: Докога ще плащаме за търгуване с националните интереси в името на оставането на власт?Понеже се оказа, че важните въпроси в България се решават с писане на съобщения до министър-председателя, изпратих SMS на Борисов относно проверката на АДФИ по моя сигнал за проекта АЕЦ „Белене“, която продължава вече пет месеца.

 

Считам че общественият интерес, свързан с проекта, за който досега са изхарчени около 3,5 милиарда лева, като в изчислението не са включени разходите до 1991 год., оценени на около 1,2 милиарда USD, е далеч по-значим отколкото трансфера на футболисти. Или бъркам?

 

След като прочетох и мнението на енергийния експерт А.Тасев от преди три дни, че руснаците „очевидно ще спечелят търга“ (процедурата за избор на стратегически инвеститор), едно от опасенията ми, които съм изложила в сигнала, за нарушаване на правилата за конкуренция и негативните последици, до които това би довело, рязко се увеличиха.

 

Докога ще плащаме за некомпетентност и търгуване с националните интереси в името на оставането на власт?

 

Адвокат Албена Белянова, бивш зам.-шеф на АДФИ, Фейсбук 

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Внимавайте да не сложим други маски!

Политолог предрече кален край за Борисов! ВИЖТЕ >>

Аларма NEWS >> Борисов готви връщане на извънредното положение заради излезлите компромати срещу него!

Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов за корупция?!

 

 

 


128739