Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Алекс Донски спечели...
Алекс Донски спечели титла в ЮАР

Алекс Донски спечели титла в ЮАРНационалът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски записа нов голям успех. Талантът ни спечели титлата в турнира на двойки в Претория (ЮАР). На финала Алекс и партньорът му Рахийл Манджи (Канада) надвиха с 6:2, 7:5 поставените под номер 2 в схемата Давид Пихлер (Австрия) и Мелули Сибанда (Зимбабве).

Донски игра много силно и в този мач, като заедно с Манджи успяха да стигнат до успеха още при първия мачбол. Българинът бе измъчван от болки в крака, но стисна зъби и се бори мъжки.

По-рано днес Донски игра близо 2 часа и половина срещу Бенджамин Лок (Зимвабве), когото победи с 6:3, 6:7(4), 6:4. Алекс блесна със 17 аса, отстрани водача в схемата и заслужено се класира и на финал на сингъл. Спорът за титлата е утре срещу французина Артюр Казо. 

Припомняме, че преди седмица Донски беше на финал и в Йоханесбург - както на сингъл, така и на двойки. Тогава българинът си партнираше с Давид Пихлер, когото победи днес.

За Донски това е втора титла на двойки през годината след триумфа му в Грузия преди два месеца.

Талантът ни продължава да бележи прогрес и да скача в световната ранглиста. Алекс вече е в "Клуб 700", след като само преди година беше извън 1500-те.

 

Източник: https://m.fakti.bg/

 


114103