Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Александър Маринов: ...
Александър Маринов: Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан

Александър Маринов: Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан„Чувствителното отдръпване на избирателите от ГЕРБ е най-силно впечатляващото от изминалите избори. Факт е, че те са изгубили 1/3 от гласовете, които са получили преди четири години. В политиката това е сериозен факт. Не е важно само да имаш властта, а в какви условия ще я употребяваш“. Това каза пред БНР политологът проф. Александър Маринов.

Според него „това е началото на края на промяната“.

„Тази ерозия на монопола на ГЕРБ създава нова политическа ситуация. Явна е тенденцията за прегрупиране и вид консолидиране срещу ГЕРБ… Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан. Може да се закрепят още известно време, но нямат илюзия по този въпрос“.

В предаването „Нещо повече“ проф. Маринов посочи един сериозен въпрос, който стои пред левицата - защо БСП е пренебрежима величина в големи градове като Варна, Бургас, Пловдив:

„Вътрешните борби в БСП никога не спират, това е признак за демократичност. В БСП придобиват публичност. Друг е въпросът, че една част от тези конфликти имат нездрав характер, и се държат на определени интереси. Това трябва да се изчисти“.

 

 

Източник:https://www.bnr.bg/


116139