Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Алъш-веришът на ГЕРБ...
Алъш-веришът на ГЕРБ или как управляващата партия загуби окончателно представата си за реалността

Алъш-веришът на ГЕРБ или как управляващата партия загуби окончателно представата си за реалносттаДесислава Любенова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

На многопосочен кръстопът сме. Тази неделя решаваме съдбата на столицата... и посоката на България за идните четири години.

Видя се, доказа се как един приличен град може да бъде съсипан, а за 12 години може да бъде дори затрит от списъка със столици. Огромен страх, слабост и ескалираща паника са се впили в ГЕРБ. Лидеръ , целият им управляващ елит знаят, че загубят ли столицата – губят цялата страна. Цялата мимикрия, че Борисов е оставил Фандъкова да се оправя с изборите, се оказа една огромна, поредната лъжа. И този факт лъсна с пълна сила. Стана ясно, че ГЕРБ купуват гласове и то очаквано – от циганите! "Страх лозе пази", казва народът. Е така и в ГЕРБ.

Image result for търговията с циганските гласове в софия

Щабът на Манолова: Има ромски секции с 1000 % по-голям вот за Фандъкова от този за Манолова, това е тревожна аномалия 

Явно, при липсата на Цветанов партията на Борисов все по-пропада, започвайки да играе на дребно и с ромските гласове. Всъщност, какво значи „на дребно“, след като дори простите сметки показват, че хич не са без значение тези гласове, макар и картината с покупката им да е твърде жалка и върху партията да падна още едно петно – това на резила. Защото търговията с ромските гласове доскоро беше утвърден прийом на ДПС. Е сега вече и по този недемократичен метод двете сестрински партии са равни.

 Image result for търговията с ромските гласове

На изборите през 2015 г. за Фандъкова са гласували 238 500 души, сега тя получи 157 909 гласа. Тоест, подкрепата ѝ намалява с около 80 хил. гласа, или една трета. Срив. В София, по официални данни, право на глас имат 1 063 250. Тоест, за Фандъкова са гласували едва 15% от имащите право на глас в София! Тази статистика плаши бившата кметица, и на помощ се притичат благодарните фирми и тайните задкулисни кръговете, които е обслужвала. Започна яко кихане на пари, а ромите друго не искат.

Image result for Ромите избраха Фандъкова

И ето, доказателствата бодат очите, но не и ЦИК. Оказва се, че не само в секцията до ромския кв. Факултета има фрапираща разлика между двете фаворитки за столицата, но и в другите софийски райони с концентрирано циганско население. Докато ЦИК спи, щабът на Манолова бди.

Пресконференция по повод съмненията за организиран ромски вот

 

В София има 1610 изборни секции. Разликата между Фандъкова и Манолова е 37 000 гласа. Това означава по 23 купени гласа в изборна секция. След като има секции с 1000% по-голям вот за Данчето, мислите ли, че за ГЕРБ са проблем и 50 000 гласа да купят. За съжаление и социолозите признават, че търговията с гласове вече е законен бизнес. Изгоден, толериран... и неприкрито насърчаван от ГЕРБ.

Така е в цяла България. В Костинброд, например, всички са пропищели от ромите и от безчинствата им, но никой не им търси отговорност. Цигани бяха пребили вратар и на "Славия".

Петърч е близо до София, а в него правила за ромите не важат. Причината в цяла България е елементарна – ромският електорат крепи с гласовете си властта. На костинбродския кмет – гербера Трайко Младенов също. А преди изборите циганите стават особено нагли, напук и на това, че кметовете не им пипат дори и незаконните постройки.

Затова Фандъкова да не ни пробутва евтини манипулации, че „с 200-300 гласа не можело да се обърне вот“. Да, не може! Но с 20-30 и 50 000 очевидно в България и премиер можете да станете, госпожо Фандъкова! А къде са онези 80 000 софиянци, които гласуваха УЖ за вас на предните избори? Нали имате добро управление, видими резултати, би трябвало още повече софиянци да гласуват за вас.

Image result for Фандъкова потърси днес подкрепа в централата на

Изглежда преподавателката по руски Йорданка Фандъкова изтръпва при мисълта, че ще се върне в класната стая. Свикнала на лукс, антураж, влияние..., това ѝ е вече чуждо. Забравено минало. Сигурно, останалата ѝ съвест я гризе, че ще застане пред честните очи на учениците, на които е съсипала бъдещето. Освен в безпомощното купуване на гласове, страхът на даскалицата се изразява и в просенето на подкрепа. Кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ, отиде в централата на „Демократична България“ на ул. "Кърниградска" за да се... примолва за подкрепа. Подкрепа от онези, които ГЕРБ години наред унижаваха, подритваха и клеймяха... ДБ ще участват на балотажа в 10 столични района и то само срещу кандидати от ГЕРБ..., а тя отишла подкрепа да иска.

Както каза гражданският кандидат Мая Манолова: „В 22 от 24 столични района ще има балотажи. Това показва, че гражданите, които гласуваха на 27 октомври, подкрепиха промяната и не гласуваха за кметовете на ГЕРБ“. Именно и затова тя подаде ръка на "Демократична България" и "Спаси София" да обсъдят заедно как да се осигури подкрепа за промяната и как да се обединят усилията срещу порочния модел. „Ще подкрепя всички кандидати на опозицията срещу ГЕРБ във всички райони на София“, обяви тя. И като теглим чертата, за Манолова гласуват стойностните хора, гражданите, Фандъкова безпомощно надделява с купения вот, най-вече в циганските махали...

Е, така ли да продължи... и в неделя, и въобще занапред...

Image result for Фандъкова потърси днес подкрепа в централата на

Да се обединим и да преборим ГЕРБ

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Призовавам и г-жа Фандъкова да се включи в дебата, а не да се крие зад ромските махали!

Манолова: Управлението на София и на България е диктатура

Корнелия, ти за Бойко ли работиш?

Мая Манолова: Да се обединим и да преборим ГЕРБ

Мая Манолова: София показа, че иска промяна

Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи

За Фандъкова..., думите, делата и промяната

ГЕРБ е властелинът на ромите в София и Пловдив

Спаси София кани Фандъкова и Манолова на дебат за София

Мая Манолова: Властта се окупира от малка група хора - нито леви, нито десни, която работи срещу гражданите

Манолова: Обичам да се грижа за хората и ще защитавам интересите на всички в града ни!

Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хората

Св."Йорданка мъченица Златоуста", срещу злата Мая и тъмните сили

 

 

 

Мая Манолова: Протестният вот в София победи

Кандидатът за кмет на столицата заяви, че е получила много обиди от премиера Борисов 

 

 

 

 

 


115801