Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Андрей Райчев: ГЕРБ ...
Андрей Райчев: ГЕРБ и БСП имат по 1 млн. избиратели

Андрей Райчев: ГЕРБ и БСП имат по 1 млн. избирателиИма още един милион души, които може да отидат до урните и тези гласове са разпределени - 300 000 за ДПС, 300 000 за Демократична България и около 300 000 за патриотите, анализира той

В момента ГЕРб и БСП имат горе-долу по един милион избиратели.

Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Андрей Райчев.

Има още един милион души, които може да отидат до урните. Техните гласове са разпределени така: 300 000 души за ДПС, 300 000 за Демократична България и около 300 000 за патриотите, смята Райчев. 

Големият въпрос според него е дали ДПС ще може да прехвърли границата от 300 000 гласа. "В момента ДПС е в много по-добро положение без Лютви Местан", който беше отстранен от кампанията след трагичното събитие, каза Райчев визирайки катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ, при която загина 6 месечно дете. 

Обединението между ДСБ и Да, България може да се превърне в завръщането на градската десница, прогнозира Райчев. По отношение на патриотите той беше по-умерен, като прогнозира, че въпреки разединението патриотичният вот може да се консолидира около ВМРО. "Ангел Джамбазки полага усилия, както и ВМРО ва тази посока", категоричен е Райчев. 

По отношение на БСП Андрей Райчев коментира, че в момента Корнелия Нинова се държи като консервативен политик. "Социалистите в Европа плащат сметката на либералите - всичко свързано с джендърството, с Пакта за миграция. Затова в Германия социалистите в една от провинциите стигнаха до резултат 10%, което все едно е тук БСП да получи 2%. Нинова казва, че с тази политика на социалистите трябва да се спре", убеден е Райчев.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

В подкрепа на Борисов >> Андрей Райчев: Цветанов има избор - или да слуша Борисов или да се бие с него. И ще загуби!

Андрей Райчев: Въпросът за ГЕРБ е дали Апартаментгейт ще има ефекта на царските имоти за Симеон

Андрей Райчев и Харизанов мажат и замазват...: С оставката на Цветанов България влезе в нов етап

Андрей Райчев: Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот"

Андрей Райчев: До края на годината ще има и парламентарни избори

 


97544