Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ангелкова в ролята н...
Ангелкова в ролята на жертва: Къщата, показана от Симеонов е на родителите на съпруга ми

Ангелкова в ролята на жертва: Къщата, показана от Симеонов е на родителите на съпруга миКъща нямам никъде – нито в София, нито на територията на България, нито извън нея. Живея в апартамент, който ясно е описан в моята декларация. Приемах всичко с чувство на хумор, но това - тази фиксация, почва да ме безпокои. Разпространяват се снимки от социалните мрежи на къща, която е собственост на родителите на моя съпруг и тя е купена много преди да се познавам с него и в която съм била на гости. Трябва ли следващият брифинг да е, за да обяснявам, че не живея в къщите на мои приятели? Това е последният път, в който обяснявам едни недоказани твърдения. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира поредната порция твърдения, насочени към нея от бившия вицепремиер и депутат от НФСБ Валери Симеонов.

Отново съм принудена да се обяснявам заради неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността върху имотите, които притежавам, изрично подчерта Ангелкова. Тя добави и, че ясно е декларирала средствата за придобиване на тези имоти и че може да докаже всеки един лев от всичко, което притежава. "Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата", добави министърът на туризма. Ангелкова обаче не пожела да отговаря на никакви въпроси след краткото си изявление.

 

Въпроси?

 

 

 
Така и не стана ясно къде точно се намира въпросната къща, която беше показана на снимки от Симеонов и които снимки излязоха във Facebook профила на главния редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева преди седмица, след като стана ясно, че са публикувани още през 2017 година от свързваната с кръга на Делян Пеевски агенция ПИК.

 

 

На снимките се вижда и кадър с големи обли камъни, които приличат на витошки морени. В тази връзка, още на 5 април Actualno.com изпрати въпроси до Министерството на туризма, като на три пъти получихме уверение от там, че ще ни бъдат дадени отговори - до момента на публикуване на материала не разполагаме с такива. Въпросите ни са следните:
 
 
1. Има ли във въпросния имот морени?

 

2. Ако има, как са се отзовали там?

 

3. Законно ли е да има такива природни образувания (недървопроизводителни по смисъла на Закона за горите) в частен имот?

 

4. Как законно може да бъдат сложени морени в частен имот - по смисъла на кой закон и/или наредба има процедура, каква точно е процедурата, плаща ли се някакво обезщетение за такова нещо?

 

До момента единственият отговор, който сме получили е, че имотът, купен от Ангелкова през 2018 година в "Драгалевци", не бил с готова за обитаване къща и получихме съвет сами да се уверим какво има в него - дали изобщо има морени. Съответно няма и яснота дали въпросните камъни не са в двора на къщата на свекърите на Ангелкова.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Брутални лъжи! ОСТАВКА! >> С лични пари и от татко министър Ангелкова е купила имоти за над 1 млн. лв.


95867