Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Аномално! Време e да...
Аномално! Време e да изхвърлим боклука! >> По закон заместникът на Пламен Георгиев трябва да го провери

Аномално! Време e да изхвърлим боклука! >> По закон заместникът на Пламен Георгиев трябва да го провериПо закон заместникът на Пламен Георгиев би трябвало да го провери за случая с разминаване на данните, свързани с апартамента и терасата му. Това каза адвокат Емануил Йорданов по БТВ.

Още през 2016 г. предупредих, че се приема закон, който няма да работи. Затова да не се настройваме с много оптимизъм. Пламен Георгиев трябва да се оттегли,  а зам.-председателят на КПКОНПИ да провери случаят. Иначе прокуратурата може да направи всичко, ако има данни за извършено престъпление.

 

За да се даде точен отговор за това дали терасата от 186 кв. м. е обща част или е част от имота на Георгиев,, следва да се прегледат строителните книжа на обекта. Ако на терасата  има излаз само  от апартамента на Георгиев, трудно може да се говори за общи части.  Очевидно по архитектурен проект става  въпрос за едно цяло, категоричен е Йорданов.

 

Според нотариалния акт терасата е към апартамента на Георгиев. Тя дори е ипотекирана от него заради заем от банката. В същото време шефът на КПКОНПИ е спестил тази информация в имотната си декларация. Апартаментът е бил даден  за продан през 2016 г. на много по-висока цена, отколкото Георгиев го е придобил. След като направи един рейд в „свинските медии“ в самото начало на скандала, сега Георгиев отказва да участва в тв предавания, за да обясни разминаванията. Припомняме ви, че неговото ведомство и под негово ръководство КПКОНПИ ще трябва да провери апартаментите на властта, придобити на ниски цени.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„Забравената“ тераса на КОНПИ – Пламен Георгиев. Лъжата, че е за общо ползване. Зимни градини плюс сауна за шест души…

ДОКУМЕНТИ 1 КЪМ 1: Как комисията за борба срещу корупцията на Пламен Георгиев наруши закона и "изпра" половин милион на Цветан Цветанов >>

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

Пламен Георгиев ипотекирал терасата, която уж не притежавал

 


94823