Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Антикорупционен фонд...
Антикорупционен фонд: „Апартаментгейт” не е приключил, въпросът е има ли въобще КНКОНПИ

Антикорупционен фонд: „Апартаментгейт” не е приключил, въпросът е има ли въобще КНКОНПИПремиерът каза в петък, че ”Апартаментгейт” е приключил”, но не е така. Не е приключил, защото скандалът не е на тераси, кв. метри и каручки ,а дали имаме Антикорупционна комисия за борба с корупцията по начина по който ни бе представена и когато към нея имаше големи надежди като успешен модел , алтернатива на румънския модел и т.н.

Това заяви Николай Стайков от неправителствената организация "Антикорупционен фонд" в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия Евроком. 

Стайков  разказа цялата сага около апартамента на КНКОНПИ, за което подробно писа и Фрог нюз. 

Големият въпрос не е дали той е декларирал апартамента, ясно е , че не е. Въпросът е дали имаме КНКОНПИ, която да води борба с корупцията. 

Чух че зам-председателят може да го разследва, но нали г-н Георгиев сам избра своите заестници, как ще го разследват, обясни той. 

Ще има и още писания по западните вестници, посочи съоснователят на  организацията "Антикорупционен фонд". 

Загубата на обществено доверие е очевидна и не е това органът, който да води борба с корупцията. Отдалечава ме се и плана да бъде вдигнат мониторинга от ЕК, каза още той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

"Антикорупционен фонд": Проверява се всеки сигнал! Властите да кажат всичко за скандала. И шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да обясни пред обществото за своите имоти!

Да се каже кои са в скандала с апартаментите и срещу какво95029