Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Анжелика Цокова член...
Анжелика Цокова член на Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите” участва в заседание на Парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм

Анжелика Цокова член на Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите” участва в заседание на Парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъмНа 18.11.2010 г., по покана на Мартин Димитров, Анжелика Цокова, член на Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите”, участва в заседание на Парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм. Поканата към Инициативния комитет на НГИ «Срещу произвола на монополите» е във връзка с изслушването на информация от електроразпределителните дружества относно: „Финансово - икономическо и техническо състояние на електроразпределителните дружества и готовността им за есенно-зимния сезон”. След изслушването, председателят на комисията Мартин Димитров даде думата на Анжелика Цокова, която представи Инициативата и основните предложения:

  • По-ниски цени, като бъдат ограничени „признатите” загуби и разходи на монополистите.
  • Прозрачно формиране на цените.
  • Добро качество на доставяните от монополистите услуги.
  • Държавата реално да защитава интересите на потребителите.
  • Повече граждани в състава на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

  Анжелика Цокова отбеляза, че се надява дружествата - естествени монополисти да са взели под внимание изпратените до тях въпроси на гражданите.  Вече 250 000 български гражданите са изразили недоволството си от цените и качеството на техните услуги, като са се включили в националната подписка. Това е ясна индикация, че темата е особено остра за българското общество. Анжелика Цокова призова народните представители, присъстващи на заседанието да застанат категорично на страната на гражданите и да подкрепят предложенията на гражданите. Представителите на Е. ОН България заявиха желание за среща с Инициативния комитет на НГИ „Срещу монополите”. Представителите на ДКЕВР потвърдиха желанието си за среща с ИК на НГИ „Срещу произвола на монополите”, която е планирана за 1 декември 2010 г.


5633