Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Арест и съд за винов...
Арест и съд за виновниците за грандиозния скандал, опорочил изборите и България пред света!!! „ДНЕС” мобилизира 3500 доброволци да следят за честността на изборите. Национален горещ телефон приема сигнали на гражданите за манипулации и фалшификации

Арест и съд за виновниците за грандиозния скандал, опорочил изборите и България пред света!!! „ДНЕС” мобилизира 3500 доброволци да следят за честността на изборите. Национален горещ телефон приема сигнали на гражданите за манипулации и фалшификацииГражданско движение „ДНЕС” мобилизира 3500 доброволци, които ще следят за честността на изборите. Национален горещ телефон - 02 843 53 56 приема през целия ден сигнали на гражданите за манипулации и фалшификации

 

Гражданско движение „ДНЕС“ с дълбоко възмущение и погнуса научи за готвената грандиозна фалшификация с 350 хиляди изборни бюлетини, изработени от свързана с ГЕРБ печатница, получавала през последните няколко години всички изборни поръчки. Пада съмнение и върху проведените през миналата година президентски избори. Този опит на ГЕРБ за фалшифициране на изборите несъмнено ще отекне с непредсказуеми последствия в Европа и света и ще навреди на демократичния образ на България. Може би не е случайно и че  откритите бюлетини са достатъчни, за да „покрият“ 10-процентната разлика между двете водещи партии, представяна в медиите от определени социолози.

 

Гражданско движение „ДНЕС“ заклеймява опитът за фалшификация като най-сериозното уронване на крехките устои на демократичността в България! Граждани, днес да гласуваме всички!

 

 

Във връзка със създалата се безпрецедентна обстановка Гражданско движение „ДНЕС“ настоява:

 

-         Президентът и Премиерът на България незабавно да поемат отговорност, както и да дадат гаранции, че изборите няма да бъдат фалшифицирани.

 

-         Арест и съд на виновниците за грандиозния скандал, опорочил изборите и България пред света.

 

-         Предвид съмнения за рецидиви, Гражданско движение „ДНЕС“ настоява за цялостна ревизия след изборите на досегашното 4 годишно управление във всички сфери.

 

За гарантиране защитата интересите на гражданите, за честното провеждане на изборния вот и във връзка с крайно изострената политическа обстановка и опасенията на гражданите от фалшификации и манипулации в хода на изборния процес, Гражданско движение „ДНЕС” мобилизира близо 3500 доброволци от цялата страна, които ще следят за прозрачността на гласуването и за умишлени и преднамерени опити за фалшификации.

 

Днес от 7 до 19 часа ще работят и приемните на Движението в цялата страна, където доброволци ще приемат всички граждани със сигнали за нарушения.  Адресите и телефоните са  посочени на сайта на Движение „ДНЕС” -http://www.dnes-bg.org/. През целия ден ще работи и националния  горещ телефон на Движението - 02 843 53 56, на който гражданите могат  да  съобщават за всякакви нарушения в хода на изборния процес.

 

Граждани, не се страхувайте, гласувайте и подавайте на телефоните и в приемните на „ДНЕС” вашите сигнали  за опити за подмяна на вота и за всякакви други нарушения в изборния ден!


3229