Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Арогантно поведение ...
Арогантно поведение в криза >> Предприемач: Извращаващо е хората, които не работят да получават пари

Арогантно поведение в криза >> Предприемач: Извращаващо е хората, които не работят да получават париРазбира се, че бизнесът трябва да е национално отговорен, но се създават рефлекси, че хора, които не работят, трябва да получават пари, а това е извращаващо.

Такова каза в сутрешния блок на bTV предприемачът Красимир Дачев.

 

"Вижте, европейският пазар се събужда, ние много бързо ще излезем от кризата, но държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци, защото тези, които сега ще получат средства, ще ги намерите в кръчмите след 20 дни'', допълни още той.

 

По думите му икономическите мерки, предприети от държавата, са наистина добри. "Проблемът започна с детайлите и по-точно тогава, когато бе предложено да плащаме за неработене. В крайна сметка по-добре е да се плаща за работа, отколкото за неработа. Това го имаше при социализма да не работиш и да взимаш пари"

 

"Самоосигуряващите се осигуряват само за пенсия, но не и за безработица . Става въпрос за един малък кръг от хора от около един милион работещи и сега изведнъж всички фондове искат да взимат от тях. Въпросът е разпределението на средства да става етично за лоялните платци'', сподели Дачев.

 

"Най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството. Не е станала драма, трябва да мислим малко по-позитивно. Дали бавно или бързо, всички трябва да се разболеем. Не трябва да сме толкова черногледи, неслучайно държавата ни е давана за пример от всички'', посочи накрая предприемачът.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/


124007