Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Асен Йорданов: Прове...
Асен Йорданов: Проверява се ремонтът на ”Графа” заради международния обществен натиск

Асен Йорданов: Проверява се ремонтът на ”Графа” заради международния обществен натискПодалият оставка столичен заместник-кмет Евгени Крусев е с повдигнато обвинение от прокуратурата във връзка с ремонта на столичната улица ”Граф Игнатиев”. Изпълнител на проекта е ”Джи Пи Груп”.

"Този процес започна преди повече от два месеца, след като най-неочаквано за нас вицепремиерът Томислав Дончев подаде сигнал в прокуратурата за цялостна проверка на корупционни практики в усвояването на обществени средства. След това имаше изявления на премиера Борисов и на главния прокурор Цацаров за запор на 14 млн. евро по сметки на "Джи Пи Груп", за да се стигне до оставката на заместник-кмета на София", заяви пред БНР Асен Йорданов от "Биволъ".

 

Тези събития бяха провокирани от международен обществен натиск, смята Йорданов.


"Случиха се неща, които излязоха извън контрола на българската властова и съдебна система. Факт е, че се случват неща, които не са обичайни. Това става само заради обществения натиск и вниманието, което се концентрира все повече върху корупционните практики в усвояването на обществени средства", добави той. 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Шамар за Фандъкова! >> Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на Графа

Ремонтът на "Граф Игнатиев" - кой измисли тези каменни блокчета-убийци?

Коментар за ремонта на „Граф Игнатиев“ >> Секс! Сега и тук!!!


83155