Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Астролози от Меркурий се оплакаха, че Алена не си върши работата

Астролози от Меркурий се оплакаха, че Алена не си върши работатаСамо лъскала аурата на Бойко, обърнала гръб на планетите

 

МЕЖДУНАРОДНА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ.


Звездобройци, астролози и австралопитеци от Меркурий се оплакаха, че Алена не си гледа работата. 


Меркуриевите хороскопаджии са скандализирани от небрежното отношение на българската им колежка Алена към астрологическите си задължения. 


"Тая Алена съвсем през куп за грош взе да я кара - заяви меркурианец, позеленял от негодувание. - То бива, бива безхаберие, ама Алфа Кентавър за мезе не бива! Алена мина всякакви етични граници на космическата безотговорност. Вместо да си гледа звездите и планетите, тя се е хванала ден и нощ да лъска ореола на Бойко Борисов, даже специално е излязла в отпуск, за да му се посвети изцяло. Опитва се да му изработи "пръстен-аура" като на Сатурн. Скандално е! През това време нашият роден Меркурий непрекъснато влиза в колатерални орбити, които ни пречат да си вършим работата, а в Слънчевата система стават ужасни задръствания. Заради нея цял един ключов котангенс на галактиката стои блокиран от седмица. Тъкмо го разчистихме, тя отново го задръсти с лоша тригонометрия. Не може така да се работи, астрологията е точна наука!", възмути се за сетен път зеленият меркурианец. 


Алена прие чуждопланетното обвинение хладнокръвно и каза, че дори да има леки пропуски в астрологореята си, нима на други планети няма такива опущения? Например на Юпитер...


Меркурианецът побърза да я прекъсне с римска поговорка: "Което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола" - но вече не изглеждаше толкова убеден в правотата си. 

Алена се защити и по другото обвинение:


"На кого лъскам и на кого не лъскам ореола, си е моя работа. Всеки си урежда битовите въпроси, както намери за добре, а ти не си бъркай зеления нос, където не ти е работа, малка грешчице на Слънчевата система!"
И Алена захвана отново ореола на Бойко, опитвайки се да му придаде форма на кръгъл суджук без начало и край. 


store.bg - Алената буква - Натаниъл Хоторн - 
					<br class=

132861