Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Атанас Атанасов: Меж...
Атанас Атанасов: Между другото създадоха ново УБО

Атанас Атанасов: Между другото създадоха ново УБОМежду другото създадоха ново УБО. Набързо и тихомълком с изменение на Закона за МВР се създава ново звено за охрана на висши държавни служители. И то чрез обединение на Специализирания отряд за борба с тероризма и Жандармерията. То практически ще дублира дейността на НСО.

Въпросът е защо? Защото съгласно действащия закон за Националната служба за охрана, тя е подчинена на президента. А когато се приемаше този закон президент беше Плевнелиев! Сега обаче, специфичната информация за пътувания, особени срещи и т.н. има риск да попадне при недружелюбния Румен Радев.


Да припомня. Когато Румен Петков беше вътрешен министър отказа охрана от НСО, независимо, че президент беше приятелят му Първанов. Е, независимо от тази свръхпредпазливост се издъни с прословутата си среща с братя Галеви.
Това е тежка злоупотреба със законодателна власт. НСО струва на държавата над 30 милиона на година! Сега заради прищевка на Борисов и компания ще се отнеме кадрови и финансов ресурс от МВР за прикриване на неудобни връзки на властта! Да, и няма да е ясно колко допълнително ще струва на фиска това, защото ще е прикрито в общия бюджет на вътрешното ведомство.

 

Ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ,  Фейсбук

 

Източник: https://frognews.bg/

 127898