Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Атанас Чобанов: Прат...
Атанас Чобанов: Пратиха до медиите скандален запис на Борисов, в който говори за гаф на Караянчева и как ще громи Йончева

Атанас Чобанов: Пратиха до медиите скандален запис на Борисов, в който говори за гаф на Караянчева и как ще громи ЙончеваСкандален запис бе разпратен до медиите в България, за който се твърди, че е на Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

Записът може да чуете в линка  https://www.youtube.com/watch?v=pSYZxHoe8ZQ&feature=emb_title  

А коментарът е на журналиста от Биволъ Атанас Чобанов.

 

Ето какво пише разследващият журналист:

 

"Качвам тук това, което имаме като запис на Борисов от 24 април 2019, за да не ходите по разни гнусни сайтове да го слушате. Пратен е днес от анонимен източник през анонимизиращ имейл до няколко редакции. Прилагам и скрийншот с метаданните на записа.


В записа премиерът-слънце обяснява на правителствен или партиен кадър как да се представи гаф на Караянчева, как ще смачка Еврохолд, как ще громи Елена Йончева с къщите за гости и как обяснява на колеги от Бавария, Унгария и Полша колко е прост и не знае английски, затова не бил разбрал, но в крайна сметка го е вкарАл на едни чужденци-премиери:

 

- Записвано е с външно устройство в кабинета му или в къщата му. Няма следи от маркери за СРС.

 

- Записът може да се датира от 24 април 2019 г. Тогава Караянчева говори за арменския геноцид, КФН влезе в Еврохолд, а на следващия ден повдигнаха обвинение на Александър Манолев за къщите за гости, точно както го описва Буда.

 

- Според метаданните във файла е направен презапис на устройство с програмата VoiceMemos на iPhone с последната версия на iOS. Презаписът е от 06.06.2020 19:31

 

- На телефона, с който е правен записът, има и още записи: Next Track ID 2"

 

Атанас Чобанов, Фейсбук

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


127997