Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Атлантическият съвет...
Атлантическият съвет: Ще изгоним ли руски шпиони от България заради „новичок“?

Атлантическият съвет: Ще изгоним ли руски шпиони от България заради „новичок“?Държавата трябва да реагира след разкритията, че оръжейникът Емилиян Гебрев е бил отровен от руски агент с нервнопаралитично вещество от групата на ”новичок”. Такава позиция изразява Атлантическият съвет на България на страницата си във Фейсбук.

"Излизат нови разкрития. България има недовършена работа от миналата година по случая "Скрипал". Ненаученият урок и ненаписанато домашно отново са пред правителството ни. И, по всичко личи, ще стоят с още по-голяма сила." - пишат от АСБ.

"Държавата трябва да реагира! Ще изгоним ли най-накрая и ние руски шпиони на дипломатическо прикритие?!" - питат от неправителствената организация.

Припомняме, разследващата група Bellingcat съобщи, че третият агент на руското военно разузнаване, който е бил във Великобритания по време на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок през март 2018 г., е пристигнал в България няколко дни преди Гебрев е неговият син да бъдат отровени. Впоследствие е установено, че веществото, което е използвано срещу тях, е подобно на "новичок".

 

 

Източник: Frognews

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Свободна Европа: Българските служби отказват коментар за отровителя Федотов


89267