Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Автоинструкторите на...
Автоинструкторите на протест - не искат селфита с курсисти

Автоинструкторите на протест - не искат селфита с курсистиВъзможно е промените да влязат в сила след 6 месеца Според част от представители на бранша промените ще доведат единствено до „разчистване на пазара и отлив на клиенти.

По думите им увеличаването на часовете от 31 на 42 ще повиши и цената на шофьорските курсове.

Промените предвиждат преди всеки час практика да се прави селфи между курсист и инструктор, което ще става след сдвояване на двата смартфона и специалното мобилно приложение.

А според Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", електронен контрол трябва да има, за да се пресекат неизрядните автомобилни школи.

Възможно е промените да влязат в сила след 6 месеца.

„Искаме да отпадне електрония контрол и увеличението на часовете. Да си останат 30. По този начин ние ще натоварим крайният потребител и ще има отлив от курсисти”, споделят инструктори пред NOVA.

„Ние сме тук, за да искаме да отпаднат така наречените селфтита. Сега ни замерват със смартфони. Защо този курсист да не си даде парите за допълнителни часове. А тези неясни смартфони ще трябва да са скъпи, ще трябвяа да сме абонати на някой. Всичко това не е плюс.”, смятат от бранша.

 

Източник:  24novini.bg


117181