Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Баба Дора, която раз...
Баба Дора, която разплака България: Паднах на колене пред Порожанов, за да спася стадото. Не става

Баба Дора, която разплака България: Паднах на колене пред Порожанов, за да спася стадото. Не ставаНе мога нищо да направя повече. Борих се. На колене дори му паднах дори (на земеделския министър Румен Порожанов), но не става. Явно служат на Европейския съюз, не на нас - на държавата, на народа си.

Това заяви пред бТВ баба Дора от село Шарково, чиято снимка с една от козичките ѝ обявени за унищожаване заради опасения от чума, се превърна в символ на умиращия земеделски стопанин в Странджа планина.

Трябва да са с гордо вдигнати глави пред Европейския съюз, не пред нас българите, каза баба Дора, която въпреки безизходицата от предстоящата евтаназия, напои животните си и ги нахрани, както всеки ден.

„Министърът каза, че ме гледал по „Фейсбук” и заради мен дошъл тук. Аз го помолих да ми остави животните, да ми ги запази – не искам да ми плаща животните, искам си моето стадо. Човекът каза, че не могат да го оставят, защото попада в трикилометровата зона на убиване”, казва баба Дора.

Жената сама отглежда 140 кози и овце, които днес ще бъдат евтаназирани. Заради възрастта си тя едва ли ще отглежда ново стадо.

"Сама си ги паса, не давам на никой да ми пипа животните. Това е огромен труд, огромна работа, ама, те, министрите, не разбират", казва баба Дора и обяснява, че всичките ѝ животни я обичат: "Те са моите деца."

 

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Заразата отива в Парламента* >> БСП иска Порожанов да обясни в парламента как се бори с чумата по овцете и козите

Срещу евтаназията: Протест на животновъди, готови са за "априлско въстание"

Шефът на БАБХ: Ако не вземем мерки за животните в Странджа, чумата ще стигне до Видин


69510