Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бабаитски келешлък...
Бабаитски келешлък

Бабаитски келешлъкГолям гняв настана – казал Борисов кой е келеш и кой е мисирка. Ами каза – като няма кой отсреща да отвърне, ще казва. Като има и кой да му угажда и да му се навежда на словото, ще продължава да казва.

И не че това не е важно – важно е, разбира се, и то много. Защото като ходи при Тръмп, Борисов добре видя какво значат медиите. Там на хората от неговия ранг не просто им се задават въпроси, но им ги крещят. В България е обратното - с активното съдействие на премиера ни и този от Огледалото. Дори и "келешът" в президентството сега поиска извинение, пък ако нямало, тогава ще съди – ужким генерали са там, това ли им е стратегията?!

Но извън очевидния скандал в думите на премиера, се промъкна нещо дори по-интересно – тезата "беззащитни сме". Борисов и министрите му били беззащитни, затова Радев така тръгва да ги брули като вятър в телевизионна метеорологична прогноза. Обаче ако било за прокуратурата, налягането изведнъж се нормализира и няма президентски вятър да вилнее.

При това признание, между другото, човек почва да се пита – наистина ли прокуратурата вече е толкова независима или е независима лично от Борисов? Да не се жалва много завоалирано премиерът - така, докато се таралежи, както казваше покойния ми дядо (няма я само дядото на Борисов да казва това и онова), че "контрол“ вече за него е думичка с неясна семантика? И между жалейката да не пропуска да си постеле за в бъдеще, че не се знае – Цветанов ходи по съдилищата, докато ГЕРБ беше опозиция при Орешарски. Че и Ревизоро току преди минути обясни как прокуратурата е органът, който казва кое е законно и кое не – явно не е съдът!

Все пак, да не се объркате – най-важно е времето! Студ, вятър и сняг ни удрят, плашете се!

Автор: Ивайло Ачев

 

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келеш

Радев: Снемам доверие от правителството. На всичко това трябва да се сложи край!

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София!

За Борисов обратното броене започна ли?121264