Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бабикян: Хунтата си ...
Бабикян: Хунтата си отива, утре можем да бъдем 100 хиляди

Бабикян: Хунтата си отива, утре можем да бъдем 100 хилядиГладуващият 14-и ден Владимир Генов е в тежко състояние

 

"Утре може да бъдем 100 хиляди. Хунтата на Борисов си отива", каза Арман Бабикян от "Отровното трио" в 80-ата вечер на протеста в столицата, цитиран от Българското национално радио.

По традиция част от протестиращите бяха на Орлов мост и към 22 часа през него не можеха да минават автомобили. По-рано като липса на връзка с реалността коментираха оратори думите на председателя на парламента Цвета Караянчева от днес, която предложи протестиращите да ходят пеша, а не с метро, след като протестират срещу Бойко Борисов.

"Цялото управление се намира в тяхна собствена реалност, в които Борисов е началото и края", каза един от ораторите. Оратори подкрепиха решението на президента Румен Радев да не седне на една маса за разговори с премиера Бойко Борисов. 

В същото време БНР успя да потвърди самоличността на човека, за който беше съобщено, че гладуват 14 дни. Става въпрос за Владимир Генов, който в началото на протестите рез лятото също гладуваше за известно време. Когато се случи това, обаче той беше откаран в болница, защото здравословното му състояние се влоши. Оказа се, че Владимир Генов е подновил гладната си стачка. Той е на палатковия лагер в центъра на столицата.

Хора в палатковия лагер пред президентството, които са му помагали, казаха, че Владимир Генов наистина е в много тежко здравословно състояние, много е слаб и призоваха омбудсманът да се намеси. От така нареченото Отровно трио обявиха, че Владимир Генов ще гладува, докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка.

Не се забелязва засилено полицейско присъствие.

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 

 


137633