Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Баща на загинал син*...
Баща на загинал син* >> Лица на високи постове крият виновните за смъртта на 15 души в Горни Лом

Баща на загинал син* >> Лица на високи постове крият виновните за смъртта на 15 души в Горни ЛомНе може дело, като това за взрива в завод „Миджур” в Горни Лом, да се гледа при закрити врати. Явно протекцията на виновните за смъртта на 15 души е на много високо ниво.

 

Не приемам довода на прокуратурата, че материали по делото са държавна тайна. Няма нищо, което да е секретно. Това заяви пред Фрог нюз Димитър Димитров, баща на загиналия при експлозията в завода Михаил Илиев.

 

Фирма „Видекс”, която приема да извърши утилизация, към момента на подписване на договора, няма в нито един документ на държавата термина утилизация. Съдът пренебрегва този факт. Ще задам въпрос, който ще онагледи работата на правораздавателните органи: Всеки, който умее да кара кола, трябва ли да кара без книжка?!

 

На територията на България 190 хил. мини стоят неунищожени, кой носи отговорност за това – фирма „Видекс” или българската държава?! С какво българската държава наказа „Видекс”? Като оправда нейния собственик ли?! В чл. 4 от Конвенцията за забрана на използването, производството, складирането на противопехотни мини се казва, че държавата, под чиято юрисдикция се намират такива мини, трябва ги унищожи. Към ден-днешен държавата не е направила това. Тя не трябва да бяга от отговорност. Има виновни лица на високи постове, които са си затворили очите.

 

Днес съд и прокуратура се изплюха в лицето на учени от БАН, които направиха експертизите. Те доказваха вината на подсъдимите.

 

Делото дойде от София във Видин и по него не е имало секретни материали. В досъдебното производство също няма. Изведнъж делото във Видин стана секретно, за да се затвори устата на пресата.

 

В момента профилът във Фейсбук на сина ми е блокиран. Аз го ползвам и затова се опитват да ми запушат устата. Няма да успеят.   

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

СКАНДАЛНО! НИКЪДЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!* >> Оправдаха и четиримата обвиняеми за взрива на боеприпаси в  Горни Лом

Безобразие* >> За смъртта на 15 души в завода в  Горни Лом  – няма виновни!

Къде е Темида* >> 3 години и половина след взривовете в „Миджур” произнасят присъдите

Цяла България чака справедливост и възмездие... Борисов я обеща 2009г.: Бащата на загиналия Михаил в  Горни Лом  съди фирмата-собственик66653