Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Без коментар: ПЛЕВНЕЛИЕВ - проклятието на ГЕРБ. Време е да разберем - Борисов с Гешев ли е или не съвсем

Без коментар: ПЛЕВНЕЛИЕВ - проклятието на ГЕРБ. Време е да разберем - Борисов с Гешев ли е или не съвсемГрешка е, че ГЕРБ реанимират Плевнелиев. Този човек е далеч по-вреден за партията от Цветанов.

Цветанов поне бачкаше, съзидаваше, мачкаше на избори, имаше авторитет сред актива и електората. А Плевнелиев е щета, консуматор. Най-проваленият и с най-нисък рейтинг президент в историята на България.

Онзи ден седнал до Борисов на важното мероприятие с победилите кметове в кино "Люмиер". Позира, пъчи се важно - вижте ме, и аз победих. 

Победил - чушки. Хората не могат да го дишат. Обект е на откровени подигравки и снизхождение сред обществото. Анекдотичен герой, особено след като се загнезди с тв синоптичката и изпълзя в студиото на Гала в един семантичен порядък с Мондьо, Денди и Евгени Минчев.

Плевнелиев държа "програмна" реч на съвещанието на ГЕРБ. Говори по-дълго и от Борисов. Очевидно искаше да мине за "Втория". Първи по значение след лидера. Обръщаха се към него с "президент Плевнелиев", което съвсем задълбочи бутафорията.

Плевнелиев отправи послание към десните, тоест наруга ги заради сношението с Мая Манолова на местния вот. От неговата уста това прозвуча цинично. Кого всъщност ругае? Своите, себеподобията си. Само защото, говори се, нещо развалил достлука и търговията с прокопитата. Някой дължал някому едни милиони. 

Плевнелиев е сред главните архитекти на костовашкия рецидивизъм ДеБъ. Той е бизнес партньор и дълголетен ортак с Иво Прокопиев. Именно Прокопиев го пробута в първото правителство на ГЕРБ, после издигна кандидатурата му за президент.

Чий държавен глава бе Плевнелиев? На кръга "Капитал", на умнокрасивите, на злокобната русофобия. Веднъж даже щеше да обяви война на Русия. Толкова бе неадекватен, че опита да подмени историята и си измисли несъществуващ митинг на 10 ноември 1989 г., на който уж размахвал плакати против Живков.

Към края на мандата одобрението му се срина в критична граница. Неслучайно Борисов отказа да го номинира за втори път. Неслучайно и Румен Радев помете ГЕРБ.

Не за друго, не заради нелепата Цецка, а заради мъчителния спомен за Роско, по-известен като Чехлю.

Най-сигурният начин да харесаш Радев е да ти сервират Чехлю за алтернатива. 

И сега Борисов съвсем насериозно решил да изтупа от пепелта на забравата тази одиозна персона. Да я позиционира като антитеза на психодясното. Като автентичното дясно, едва ли не.

Е, няма да стане. Плевнелиев е същата работа като Христо Иванов, Атанас Атанасов и Радан Кънев. По-омразен е дори, защото все пак е консумирал власт и привилегии цели пет години без никаква полза за държавата.

Още по-неправи са в ГЕРБ да позволяват на Плевнелиев да злослови по телевизиите срещу избрания за главен прокурор Иван Гешев.

"Браво на Радев, че върна Гешев", обяснил в "Панорама" Роско, който иначе не пропуска да жегне наследника си на поста.

Борисов трябва да го озапти, защото иначе ще излезе, че Плевнелиев говори и вместо него. Казва онова, което Борисов не си позволява да каже. Народът почва да се чуди - какво всъщност мисли министър-председателят за Иван Гешев, да не би да е в "уйдурма" с Плевнелиев и Румен Радев по темата и тримата заедно да са решили да "похарчат" прокурора. 

Пак в името на ония прословути, но особено гръмогласни 3 процента от народонаселението, присвоили си правото да олицетворяват морала и свещената истина...

Сигурно в крайна сметка ще ги спечелите, почитаеми господа от ГЕРБ, но дали покрай натрапчивата колаборация с тях няма да изгубите своите?

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://pik.bg/


116502