Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Безкрайните хвалби н...
Безкрайните хвалби на провалената кметица >> Фандъкова: Изведох метрото като стратегическия проект на града

Безкрайните хвалби на провалената кметица >> Фандъкова: Изведох метрото като стратегическия проект на градаПускането на първите 12 км от третата линия на метрото и осигуряване на финансиране и изграждане на нови 13 километра са сред основните ми приоритети за следващ мандат. Това заяви кандидатът за кмет, издигната от коалиция ГЕРБ - СДС, Йорданка Фандъкова в предаването „Седмицата“ по Дарик.

"Изведох метрото като стратегическия проект на града. Мога да защитя и гарантирам неговото развитие. Трафикът ще се намали с до 40 % за следващите години с доизграждането на метрото, Околовръстния път и вътрешните рингове, както и довеждащия транспорт", разкри кандидатът на ГЕРБ-СДС.

Фандъкова посочи, че небостъргачи в София могат да се изграждат само в определена зона. “Небостъргачи се строят в зони близо до метро и транспортна инфраструктура. Спряхме една вратичка в закона за строителство на небостъргачи на ъглови имоти. Височината е ограничена до 75 метра в града, ще има и по-високи в много строго определени зони”, каза още тя по темата.

"Мястото на „Кремиковци“ е зоната, в която трябва да привлечем стратегически инвеститор в технологично производство. Това е бъдещето на града. Това гарантира по-високи доходи за хората, качествени работни места и икономически растеж. Около тази зона строителство на жилищни сгради и образователни сгради са сред приоритетите ни", коментира Фандъкова.

"Незаконните постройки трябва да бъдат премахнати. Трябва да бъдат осигурявани жилища за социално слаби, според Страсбургския съд. Незаконни къщи не може да има. Два от блоковете във Виетнамските общежития са премахнати”, категоричен бе кандидатът за кмет на София.

"За 10 години не променихме основните данъци на града. Привлякохме 4 млрд. лв европейски средства, като осигурихме двоен бюджет за столицата, без да вдигаме данъците", разкри Йорданка Фандъкова.

"Столична община трябва да създава по-добри условия за децата. За мен е важно да се строят детски градини, ясли и училища. За тези години построихме 100 нови детски градини - това са 17 800 места. В момента строим 10 нови детски градини и има проект за още 6. Трябва да подкрепяме семействата и по темата за здравеопазването. Работя по два нови проекта, един от които е за финансова подкрепа за скрингови прегледи на бременни жени. Вторият проект е за детска поликлиника", разкри кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС.

“Безплатни услуги няма - все някой плаща. В София таксата за детските градини покрива само разходите за храна. Имаме механизми за облекчаване на многодетни и социално слаби родители”, отговори Фандъкова на въпрос, трябва ли да има безплатни детски градини.

"Въвеждането на "бял билет" може да има ефект, ако ограничим движението на автомобилите, които замърсяват. Стикери ще определят екологичния стандарт на колите", сподели кандидатът за кмет на София.

"Изграждане и ремонт – това е решението за тротоарите. Изградихме над 250 км тротоари, това ще продължи. Не може да има колчета срещу паркиране на всяка улица - решението е изграждането на паркинги. Залагаме на строителството на буферни паркинги", разкри Йорданка Фандъкова.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Глобата, наложена от ВАС на Столична община за 1.7 млн. лева, да я плати Фандъкова

Гордостта на Фандъкова: Натоварените кръстовища и булеварди в София са замърсени с азотен диоксид

Столична община друсана с 1 765 000 лв., след като загуби дело за обществена поръчка

София има 230 млн. лв. дефицит в бюджета и сериозна задлъжнялост от близо 100% спрямо приходите.114973