Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Безумието на една вл...
Безумието на една власт! >> Борисов привика социалния министър, синдикати и НОИ и нареди: Да няма намалени пенсии! (ОБНОВЕНА)

Безумието на една власт! >> Борисов привика социалния министър, синдикати и НОИ и нареди: Да няма намалени пенсии! (ОБНОВЕНА)Според новите правила вече не се избират трите най-силни години преди 1997 г., също така не се зачита и доходът между 1997 г. и 1999 г.

Премиерът Бойко Борисов привика на "Дондуков" 1 социалния министър Бисер Петков, синдикатите и ръководителя на НОИ Ивайло Иванов заради новата формула, по която от тази година се изчисляват пенсиите.

Тя ощетява хиляди, сочат експерти.

 

Премиерът разпоредил на експертите да няма намалени пенсии, се разбра след разговора на "Дондуков" 1.

На него присъствал и вицепремиерът Томислав Дончев. По-късно той съобщи пред медиите, че нито един "нов пенсионер" няма да бъде ощетен, нещо повече - предвижда се да бъдат отпуснати 53 млн. лв. за великденски надбавки на пенсионерите.

 

Шефът на НОИ Ивайло Иванов пък обясни пред медиите, че, за да няма ощетени, всяка нова пенсия ще се смята и по старата, и по новата формула и ще се прилага тази, която е по-благоприятна.В измененията на пенсионния режим става дума за т. нар. „индивидуален коефициент”, който участва в пенсионната формула.Според новите правила вече няма да се избират трите най-силни години преди 1997 г., също така няма да се зачита и доходът между 1997 г. и 1999 г. Ще се вземат предвид само осигуровките от 2000 г. насам. Отпадането на трите най-добри години преди 1997 г. е решение от 2015 г., влязло в сила сега. Аргументът за отпадането на другите три години е, че тогава не е имало максимален осигурителен доход, регистрите за този период са непълни, а „стимулите” за измама – големи. И се стигало до случаи на нереално високи пенсии.

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Признание за провал! >> Бисер Петков: 37% от хората ще получават по-малки пенсии

Каква пенсионна система? Това си е чиста пирамида!

Няма такава държава! >> Новата пенсионна формула ощетява 37% от осигурените

„Патриотично“ безсилие! >> Султанка Петрова нямала вина за ниските пенсии, а НОИ

Управленски грабеж >> С новите правила за изчисляване на пенсиите може и до 200% по-ниска пенсия

Пладнешки грабеж! >> Падат пенсиите с високи осигуровки преди 1997 г. и ниски след 2000 г.

Спасителят се появи! >> Спешна среща при Борисов в МС заради новата пенсионна формула


93383