Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Беззащитни..., държа...
Беззащитни..., държава няма >> Пациент с инсулт почина след отказ на няколко болници да го приемат

Беззащитни..., държава няма >> Пациент с инсулт почина след отказ на няколко болници да го приематПациент с инсулт почина след отказ на няколко болници да го приемат, съобщава БТВ.

Близки на починал разказват, че няколко лечебни заведения отказват да приемат пациент с инсулт след преболедуван COVID-19.

Министерството на здравеопазването извършва проверка по случая. След овладяването на инсулта в болнично заведение, 60-годишният Антон Филипов е насочен към център за рехабилитация. Състоянието му обаче се влошава и мъжът е принуден с частна линейка да обиколи няколко болници.

„В болница „Токуда“ ни държаха много дълго време отпред, пред спешното, и ни обясняваха, че той е фибрилен, и има резпоредба хора с температура да не бъдът приемани никъде. Ние обяснихме, че той има отрицателен тест от вчерашния ден, че преди това има отрицателен тест от „Св. Анна“, където го обгрижваха за изходния инсулт“, заяви сестрата на пациента Зоя Матеева.

В последствие линейката с мъжа се насочва към втора болница – „Сити Клиник“, където е приет.

На мен ми се обади директорът на „Токуда“ с молба за съдействие, за да решим проблема на пациента“, заяви директорът на "Аджибадем Сити Клиник" Андрей Марков.

Специалистите преценяват, че мъжът е симптоматичен за COVID- 9 и не е приет веднага. Според близките му е имало проблем с леглата в болницата.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

 140689