Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бисер Петков не мълч...
Бисер Петков не мълчал на финансовия министър Горанов и ”изгоря”

Бисер Петков не мълчал на финансовия министър Горанов и ”изгоря”Министърът на финансите Владислав Горанов е причина за поисканата оставка на социалния министър Бисер Петков. Именно Горанов настоявал най-много, че с него било трудно да се работи. За да му угодят и други министри казали същото и успели да убедят премиера Бойко Борисов да отстрани техния колега.

Това съобщиха за Фрог нюз източници от управлението. Според тях Горанов отдавна недоволствал от работата на своя колега Петков.

Анализатори обаче смятат че такъв мотив не е сериозен. Според тях Борисов е назначил Петков за министър и досега не се е чувало, че е труден за комуникация. Но пък е доказан професионалист – това признават дори враговете му. Те по-скоро са били издразнени от това, че протестиращите майки от „Системата ни убива“ държат на министър Петков, защото смятат, че той се опитва да прави това, което е нужно.

Друга причина за недоволство от Петков била, че се съгласил да се отпуснат 5 млн за социалните работници. Предложението било направено от БСП. Решението ядосало много Горанов.

Истината е, че има натрупано закъснение на актуализациите на социалните служители заяви бившият социален министър Иван Нейков по бТВ. Според него има много натрупани мълчания в социалната сфера, които вече ще избиват.

Кремена Атанасова от КТ „Подкрепа“ пък смята, че не е станало ясно какво точно е положението и с допълнителните пенсии. Хората не разбират достатъчно, какви са стълбовете на допълнителното пенсионно осигуряване, например. Неяснотите продължават.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Деница Сачева става  социален министър ?

Протестиращите майки до Борисов: Бисер Петков да бъде върнат на поста  социален министър

Проблемът с вторите пенсии е в НОИ. И само НОИ може да го реши

Бивш  социален министър  посочи коя е най-голямата манипулация, свързана с пенсиите!

Никой не вярва, че орязването на болничните ще спре злоупотребите118017