Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Битката на Мая за сп...
Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур от изборите за кмет на София. Това реши Административният съд в София град на 21.11.

 

Няма да има повторно преброяване на бюлетините от изборите за кмет на София

 

Съдът обаче постанови съдебно-техническа, математическа и компютърна експертиза, която беше възложена на двама експерти. Те трябва да проверят математическия модел за изчисляване на резултатите от вота, както и да сравнят избирателните списъци за първия и за втория тур на изборите. Изискани са и ще се разглеждат и всички протоколи от изборните секции в столицата. Съдът допусна и искането на жалбоподателите за разпит на трима свидетели. Очаква се те да дадат показания за нарушения на реда при приемането на протоколите в секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“. Право да доведат на свой ред трима свидетели получиха и от коалицията „ГЕРБ-СДС“, която издигна спечелилата кметските избори Фандъкова.

 

 Image result for girl

С едва 5% разлика Фандъкова победи Манолова (ВИДЕО)


Според данните на ЦИК на втория тур на местния вот в София 45,13% от отишлите до урните са пуснали бюлетина за Манолова, а 49,98% за съперничката ѝ от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. ЛИНК Но битката не спира дотук, тъй като машинациите са налице!

На вниманието на съда има налични 14 тома доказателства за манипулиране на изборните резултати. Съществуват и близо 900 протокола и изборни книжа с установени от екипа на Манолова закононарушения и други факти, компрометиращи вота на гражданите.

 

 

Само ако съберем, макар и формално, сбора от 7 хиляди дописани граждани в списъците, 8 хиляди купени ромски гласове и 9 хиляди недействителни бюлетини, това е доста повече от разликата между двете кандидатки от 20 000 гласа.

Привържениците на Манолова и хилядите гласували няма как да се примирят с изобилните машинации и нарочните грешки на СИК. Тълпите от ромски избиратели рано сутринта, ВИДЕО както и непопълнените протоколи говорят достатъчно красноречиво, че нарушение има и то драстични. Дори разликата да падне до един, а не както е сега близо 5% процента в полза на Фандъкова, това говори за изключително сериозни манипулации и умишлени грешки.

В случая говорим за справедливост, а не за ползата на един или друг кандидат. Ясни са белезите и фактите – изборите се манипулират! Не само в София. Манипулира се и всеки избор в държавата, след това ни налагат, че той е бил... свободен.

Промяната трябва да започне от някъде. Виждаме белезите на упадъка във всички сфери на обществения и социален живот около нас. Как да повярваме тогава на честността на едни кметски избори?

Необходимо е разследване на фактите и съответно разобличаване на огромните манипулации в изборния процес и злоупотребата с гласовете на гражданите! 7 000 са недействителните бюлетини, близо осемхляден масов контролиран вот за Фандъкова в ромските секции. Така е навсякъде в страната. Тези нарушения са достатъчни, за да си дадем ясна сметка какво се случва в държавата. Затова е крайно време и справедливостта да възтържествува!

 

 

Сътрудници, (забележете!) от Столична община, назначени от секционните избирателни комисии, са приемали, отваряли пликовете с протоколите, извършвали са поправки и корекции в тях?!

Как са възможни подобни своеволия? Кой е отговорен за това! Служители назначени от Йорданка Фандъкова приемат изборните протоколи...?!

Ще се търси истината до дупка! Няма и кой да спре справедливостта и недоволството на гражданите, които дадоха гласа си за Манолова!

Чест и почитания към Фандъкова, но наивността ѝ и показната ѝ смиреност са безскрупулно използвани от ГЕРБ, за да държат под контрол столицата и цялата държава. Партията на Борисов не иска да си признае, че бавно, но сигурно си отива, от годна на година, от вот на вот, а народът вече ѝ няма доверието, което имаше преди години.

Това е и основната причина от партията-държава да използват натиск, измама и какви ли не друг машинации, за да се задържат с последни сили на поста. Това е ясно вече и на малките деца. 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

"Спаси София" на "явлението" Бонев стана... "Спаси ГЕРБ"!

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Тръгва... новото! Мая Манолова – големият победител, въпреки Бойко Борисов и ромите

Щабът на Манолова: Изборният ден беше целенасочена атака срещу нас

Скандални нарушения и глобени медии (Обзор)

20 "ДА" за Мая Манолова! 20 "НЕ" за Фандъкова!

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Мая Манолова: Разликата от вота в момент е под 3%

Фандъкова обещава чистка в общината

Борисов пак се изтъква: Доскучава винаги да си пръв

 

 

 


117514