Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Благоевград излезе н...
Благоевград излезе на протест, брани си кмета

Благоевград излезе на протест, брани си кметаСъс скандирания „Томов кмет! Томов кмет!“ стотици благоевградчани, партийни лидери, общественици и представители на бизнеса, се включиха днес в митинг в подкрепа на градоначалника Румен Томов.

Причината за гражданската инициатива е решението на административния съд в Благоевград, с което се иска общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно мандата на независимия кандидат, подкрепен от БСП, който на изборите последните местни избори разби кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов.

Местният съд се произнесе именно по жалба на Камбитов наследникът му да бъде разжалван, тъй като не е заличил в срок една от фирмите си. До дни се очаква окончателното решение на Върховният административен съд по казуса.

Митингът, на който хората развяха знамена и лозунги, беше организиран в социалната мрежа от Добрин Балтов и негови съмишленици, които подкрепят кмета Томов.

„Подкрепяме го, защото ние искахме промяна и тя се случи. И сега някой иска да подмени вота на благоевградчани. Дори и да се е случил някакъв дребен пропуск, 18-19 хиляди човека са гласували за Румен Томов и смятам, че той трябва да бъде кмет на Благоевград, както сме го избрали“, посочиха протестиращи пред БНР.

 

И още мнения:

„Румен Томов трябва да бъде кмет на Община Благоевград и да му дадем шанс за промяна, промяна във всичко – в административното обслужване, в бизнеса, промяна във въздуха“.

С днешната инициатива подкрепящите Румен Томов изразиха и несъгласието си от решението на Административен съд – Благоевград, с което той даде указания на Общинската избирателна комисия да прекрати правомощията на кмета Румен Томов.

Точно това решение се обжалва пред Върховния административен съд.

За да засвидетелства благодарността си към хората, решили да го подкрепят, към митинга се присъедини и кметът Томов.

"Продължавам да работя в нормална обстановка. Имам вяра в българския съд. Очаквам справедливо решение, ако то не е в наша полза – отиваме на нови избори", заяви той.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Съдът прекратява правомощията на кмета на Благоевград

Държавата има софтуер за защита на информацията, но не знае да го управлява

Интрига в Благоевград: Камбитов иска прекратяване мандата на наследника си Томов

Екскметът на   Благоевград   не можа да осъди за 1 лв. съветник, критикувал го за депото на отпадъци

 

 

 


121694