Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Близките на починала...
Близките на починалата в Сливен родилка искат независима експертиза

Близките на починалата в Сливен родилка искат независима експертизаБлизките на починалата родилка в Сливен искат независима медицинска експертиза и разследване по случая.

Според тях до фаталния край се е стигнало заради травми, причинени от медицинския екип при раждането. Официално становище от болницата все още няма.

33-годишната Ренета Томова е починала на 17 август, ден след раждането на първото си дете Близките ѝ очакват да бъде направена аутопсия, която ще покаже причините за смъртта й.

Пред bTV  те заявиха, че ще искат заключение и от лекар извън болницата, защото смятат, че истината ще бъде скрита.

Ренета постъпила в болницата след нормална бременност, разказват близките й. Пред родилната зала обаче изживели истински кошмар

Те твърдят, че жената имала синини по тялото и счупени ребра. Часове след раждането състоянието ѝ се влошило. Според директора на сливенската болница д-р Соня Михайлова жената е приета в реанимация, където починала. Лекарката, водила раждането не е на работа, а в родилното твърдят, че в почивните дни проверки няма.

Според семейството на починалата родилка от болницата не са ги потърсили, не са им казали какво точно е станало, а лекарката, водила раждането не им вдига телефона.

Прокуратурата започна разследване за лекарска грешка.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


73401