Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Бойко, разкрит си! В...
Бойко, разкрит си! Време е за мажоритарни избори

Бойко, разкрит си! Време е за мажоритарни избориКоментар на "ДНЕС"

Корабът на ГЕРБ потъва, потъва като Титаник, целунал айсберг сред океана. Мишките една по една напускат, а капитанът още се чуди какво се случва.

Всички планове на Борисов се провалиха. Той игра рисково и загуби. Заложи и партията, и властта, и достойнството си на една, единствена карта, но я пропиля. 20 дни министър-председателят в оставка крои планове, договаряше се, разиграваше сценарии зад гърба на народа, за които "ДНЕС" неведнъж писа. Истината лъсна. Веднага след като Борисов завлече кабинета си в калта, ние разкрихме схемата му за завръщане в управлението.

План А беше добре изпипан и разработен, но анализаторите на ГЕРБ не бяха пресметнали, че има хора, които могат да извадят наяве техните кроежи. "ДНЕС" многократно предупреждаваше за интригите, които се плетат задкулисно и целят да объркат хората, да отвлекат вниманието им от най-важното - референдума.

Първоначално Борисов по всякакъв начин се опита да убеди народа, че връщането му във властта е абсолютно наложително - стабилността на страната се разклати, секнаха парите от еврофондовете, България се оказа неподготвена за председателството на Европейския съюз и какви ли не още оправдания и домогвания десните отново да вкусят от баницата на управлението. Грозните игри на премиера в оставка обаче лъснаха след нашите публикации, които се разгоряха като пожар в независимите медии. Така той реши да смени тактиката си.

Ежедневно от ГЕРБ променяха отношението си към политическата ситуация в страната - ту подкрепяха правителство на малцинството, ту категорично отказваха, ту Борисов се готвеше за премиер, ту отказваше...

Междувременно в централата на управляващите използваха целия си наличен ресурс, за да се опитат да обърнат общественото мнение срещу Слави Трифонов, Инициативния комитет и решенията, взети от 2,5 млн. българи на референдума. Те впрегнаха всички придворни журналисти, социологически агенции, псевдо социолози, агитатори, дори започнаха грозна интернет война. Привидно ГЕРБ подкрепиха националното допитване, но в действителност нито един техен депутат не направи и крачка, за да го реализира.

За да се завърне начело на държавата, Борисов дори си позволи да разрови най-тежката и болна рана в момента - бежанския проблем, но и това не му помогна. Усещайки несигурност ГЕРБ започна да се разклаща и цепи. Десните депутати отказаха да се подчиняват сляпо на деспота Борисов. Всеки се спасява поединично.

"ДНЕС" разкри пъклените планове на Борисов и той се оказа във вакуум, от който все още се чуди как да излезе. Проблемът на ГЕРБ обаче е много по-малък в сравнение с проблема на цялата политическа класа, която се ослушва, шикалкави и лъже през последните повече от 20 дни. И леви, и десни, и патриоти, и реформатори пропиляха времето от референдума до днес, за да политиканстват без да свършат каквато и да било работа, за да приемат решенията, подкрепени от 2,5 млн. българи.

Слави Трифонов, Инициативният комитет и всички ние, които сме гласували на националното допитване, ще им дадем още само един шанс да се поправят до 22 януари и да изпълнят задълженията си - да се подчинят на волята на суверена. А след това... след това, ако дори и тогава не са направили нищо, ще настане време да изметем боклука.

 

Виж коментарите на "ДНЕС" по темата:

Със задкулисни игри и далавери политиците застанаха срещу народа, а Плевнелиев се подигра!

Въпреки, че отричат, ГЕРБ готвят план Б за връщането във властта

Реформатори и Патриоти - патериците на Борисов

Последният поход на ГЕРБ към властта

Има нещо гнило в ГЕРБ..., отдавна

Добре скроен план връща Борисов

Президентът застана зад новия кабинет Борисов

 

Виж и статиите по темата:

22 дни парламентът не прави нищо за референдума

Владислав Горанов е против ново правителство в рамките на този парламент

Обрат: ГЕРБ няма да подкрепя никакво правителство в този парламент