Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бойко Борисов - спас...
Бойко Борисов - спасителят като национален герой

Бойко Борисов - спасителят като национален геройКоментар на Вихър Бойчев

 

Бойко Борисов е нашият спасител*, нашият месия, нашата надежда. За последните десетина години от неговото управление, (а откакто стана главен секретар на МВР общо 17), лидерът на ГЕРБ не само се "грижи" за нашата Родина, но и я спасява периодично. Не се ли почувствахте изоставени, когато веднага след предсрочните избори Лидерът замина за Малта? Без него България просто не може... Ние сме като една малка Северна Корея на Балканския полуостров. Без Бойко нищо не се случва. Като в Русия без Путин. Той, Бойко е навсякъде и във всичко. В болници, в църкви, кумува, проверява, на срещи по анцуг ходи, открива, дарява... Всичко прави. Докато се разхождаше в Малта истински скандал разтърси общественото и медийно пространство - грозната, макар и еднократна цензура на "Шоуто на Слави". Няма да влизам в обяснения защо, кой и как я е наложи, макар че от Шоуто пуснаха иносказателна карикатура по темата.

По всяка вероятност самият Борисов е настоявал за спирането на предаването (може и със смс). Сега обаче, когато е вече тук и кове правителство, очаквам с нетърпение той да излезе от ролята си на евентуален екзекутор и да влезе в ролята си на спасител. Този път ще "спасява“ свободата на словото. Човекът, който държи на къса каишка десетки главни редактори, журналисти и издатели, ще говори против цензурата?! Брей, че демократ! Не се чудете, ако Вождът се опита отново да се заеме с предаването на Слави.

Борисов усеща, че Трифонов и Шоуто са заплаха. Единствената, непречупена заплаха. Усеща, че референдумът е заплаха. Усеща, че собственият му народ е заплаха за удобното му управление на послушност и разруха. Затова играе тази мръсна игра. На думи подкрепя референдума, но засега само на думи. Предстои да видим съвсем скоро дали ще направи нещо за него в действителност. Това е сценарият вече няколко месеца.

Image result for bulgarian mafia

Всъщност ГЕРБ, които държат в ръцете си цялата държавна машина, цялата власт, на практика саботираха референдума и продължават да го саботират. Пред обществеността обаче лидерът на партията е пръв радетел и защитник на волята на народа. Дори пое публичен ангажимент, че единствената му задача след сформирането на 44-то Народно събрание ще бъде да приеме 3-те точки от допитването и след това да предизвика нови избори. Вярвате ли му? Не, разбира се. Но нека да дадем възможност и шанс, за да видим ще изпълни ли предизборните си обещания. Абсолютно съм убеден, че това той категорично щеше да го направи, ако беше загубил изборите! Даже пред събранието на парламента щеше да излезе на улицата, за да "брани народа си". Той на думи застава зад нас, зад 3 млн. българи, но все пак това е и човекът, който нарече референдума „атака срещу държавността“, а кучетата му като Георги Харизанов дори стигат по-далеч и заявяват, че националното допитване е „атентат срещу държавността“... Омерзително двуличие.

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората!

А какво се случва с Шоуто. След спирането му много хора изригнаха в подкрепа на Слави. Борисов добре осъзнава, че трябва да намали този ентусиазъм, силата на хорското негодувание и подкрепата за Слави. Това може да стане само като излезе в подкрепа на телевизионния водещ и свободното слово. Той ще бъде спасителят на Шоуто, на което сам дръпна шалтера.

Image result for slavi

Нищо чудно със спирането на предаването от ГЕРБ да са искали да проверят доколко народът ще застане зад Трифонов. Социалните мрежи се разбунтуваха и показаха, че сме напълно нетолерантни към подобен акт на цензура. Резултатът бе налице още на следващата вечер и Шоуто тръгна, а разпоредителите на цензурата се уплашиха. Ако тази репресия бе продължила, нищо чудно победители и победени, червени и сини да се изправят пред лицата на възмутените и ядосани хора, които не търпят свободата им да бъде отнета с лека ръка. Сега не е време за протести, сега е време за договорки, за лъжи и манипулации. Ето защо Борисов и компания спряха, може би само за момента. Предстои развръзка. От Шоуто също направиха леко отстъпление, но и дадоха ясно да се разбере, че няма да променят стила на предаването. Може би това бе тактическа стъпка настрани. На пресконференцията Слави обеща в предаването си да прочете писмото, с което се обръща към политиците и им поставя срок от две седмици, за да изпълнят исканията на хората. Въпреки това той не го направи и много хора бяха разочаровани. Трифонов обаче не се е отказал от играта. Понякога трябва да се загубят малките битки, за да се спечели войната. А крайната цел е победата на Референдума! Как ще отговори Борисов на това тепърва предстои да разберем.

 

*Бойко Борисов-спасителят... - само няколко примера:

-Бойко Борисов спаси в Хитрино бабата на наша емигрантка в Мюнхен

-Бойко Борисов спаси малкия Александър от Бургас

-Бойко Борисов спаси уникален храм

-Бойко Борисов ще спасява чинарите в Силистра

-Бойко Борисов спасява "Армията“

---------------------------------------------

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура (ВИДЕО от пресконференцията)

Предотвратената атака срещу държавността*

Бойко Борисов чу молбата на отец Давид да спаси уникален храм

Истерично антинародно говори истинският глас на премиера-Бог: Предотвратената атака срещу държавността* Защо между мажоритарни избори с абсолютно мнозинство и зелени гащи избирам гащите


24959