Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бойко спасява човешк...
Бойко спасява човешки животи...!  Жалко за тези, които не дочакаха и... няма и да дочакат (ОБНОВЕНО)

Бойко спасява човешки животи...! Жалко за тези, които не дочакаха и... няма и да дочакат (ОБНОВЕНО)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Важен ден за българите, които чакат за белодробна трансплантация. Премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  се срещнаха с професор Валтер Клепетко, ръководител на Клиниката по белодробна хирургия в Университетската болница във Виена за да преговарят за нов договор за белодробни трансплантации.

В нея до изтичането на договора между нашата страна и виенската болница през май 2017 г. бяха извършвани успешни трансплантации на български пациенти.

Ето това настина е добра новина! Надежда за живот за десетки обречени български граждани.

 

Вездесъщият Бойко Борисов се зае с поредния проблем и... той го реши. Уреди по 5-ма българи да се лекуват във виенската клиника. Някой съмнява ли се, че неговата личност е в акцента на прессъобщенията до медиите. Наистина важен ден! Поредният PR удар за премиера и поредна премълчана, неглижирана и прикрита истина.

 

Докато държавата планира, а и обяви, че ще пише национална програма и "пътна карта" за донорството и трансплантациите, вече петнайсетимата пациенти, чакащи за бял дроб, всъщност няма къде да бъдат трансплантирани – нито в чужбина /поради липса на договори/, нито в България /поради липса на специалисти/.

 

Няколко от тях починаха.

 

В началото на януари 17-годишният Красимир от Шкорпиловци, който чакаше за белодробна трансплантация загуби битката за живот. Момчето е било в листата на чакащите, но... в нашата държава, управлявана от десетилетие от същия този премиер, който разговаря сега във Виена, това е гаранция за обреченост.

 

Безхаберието убива! И това момче е доказателство. И много други българи могат да тежат на съвестта на сега преговарящия Бойко Борисов и неговите министри и чиновници.

 

В днешния важен ден за имиджа на премиера, никой не споменава, че през 2017– та въпросната клиника във Виена спря трансплантациите на български граждани заради... административни пречки и недопустимо забавени плащания на здравното министерство, което многократно пък е било предупреждавано, че скоро няма да има къде да бъдат трансплантирани чакащите за бял дроб! Последваха смъртни случаи. Смърт от нехайство и безхаберие! Умиращи български граждани, нуждаещи се от животоспасяващо лечение, докато през това време лично министър-председателят раздава еднолично милиарди за пътища, магистрали и спортни зали...

 

През октомври миналата година други трима души издъхнаха, докато в медийното пространство държавните институции симулираха работа и загриженост. След преговори и уж подписване на договор с клиника в Есен се оказа, че... това е една голяма лъжа. Спасителна, но само за некадърните и безхаберни български здравни власти. Всъщност всичко се оказа много шум за нищо. Германската клиника така и не се довери на обещанията за коректност от наша страна и ни духна под опашката.

 

Имаме нагледен и зловещ пример как Системата УБИВА! Уж щеше да има реформи, а те да ни да изтласкат от дъното, където сме, за да стигнем поне средните  европейски здравни стандарти. Но... не би!

 

Българското здравеопазване е на командно дишане години наред и всеки е принуден да се спасява сам, да търси връзки и да дава много пари, за да оцелее. А Бойко явно ще има грижата нито един болен да не тежи нито на здравната, нито на социалната система. Той знае как! 

През това време тук у нас ще продължат да умират хора от болести, които по света се лекуват от 30 години! И познатите ни герои от властта - разни министри, зам.-ове и други висши чиновници ще продължат да имитират, да парадират, че им пука за живота на хората...!

 

Част от персонала в Агенцията по трансплантации не работеше, а пиеше кафе и вино

Image result for Държавата не може да осигури спасение на чакащите за трансплантация Image result for Държавата не може да осигури спасение на чакащите за трансплантация

 

В ЧАКАЛНЯТА НА ЖИВОТА >> ВИДЕО  

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Като държавата на Стефан, няма друга!

Експерт: В здравното ведомство действат зловещи механизми, на власт са мракобесието и лицемерието

Част от персонала в Агенцията по трансплантации не работеше, а пиеше кафе и вино

 

Геноцид* >> Държавата не може да осигури спасение на чакащите за трансплантация

Шефът на агенцията по трансплантации даде да се разбере, че си тръгва заради бюрократични спънки

Държава – Болна до смърт

 

 


87868