Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Борбата за кокала – ...
Борбата за кокала – безмилостно жестока! >> Марешки разкости ВМРО: Политически измамници, дeградирали типове

Борбата за кокала – безмилостно жестока! >> Марешки разкости ВМРО: Политически измамници, дeградирали типовеВодачът на листата на коалиция „Воля - Българските родолюбци” Веселин Марешки за предстоящите евроизбори отправи обидни квалификации по адрес на Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов, ген. Шивиков и ВМРО като цяло.

Повод за това стана изказване на кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков преди това в предаването „Лице в лице”, свързано с логото на коалицията. По думите на Шивиков то е копие на това на Военновъздушните сили, което е в разрез със закона.

 

Марешки показа в ефир двете лога, заявявайки, че между тях няма нищо общо.

Лидерът на "Воля" нарече всички във ВМРО "политически измамници и тотално деградирали типове". Според него Джамбазки е "родоотстъпник" и "безбожник", а Каракачанов – "безродник" и "мекотело".

 

"Каракачанов и ВМРО са "за" циганизацията. От всеки български гражданин тези хора предлагат да вземем по 1000 лв., за да плащаме абортите на циганките. Това е борба на Каракачанов за цигански гласове", заяви Веселин Марешки.

 

По думите му Ангел Джамбазки е гласувал "за" резолюция, с която задължават всички европейски държави да подкрепят "Истанбулската конвенция".

 

"Заради него всяхме този смут сред хората в България. В момента в българските детски градини и училища объркват децата, че освен момиче и момчета, може да са и нещо друго", коментира още лидерът на "Воля".

 

Веселин Марешки допълни, че Джамбазки е излъгал, че е срещу третия пол и всъщност ВМРО го налагат в България.

 

"Никой не иска да излезе на дебат с мен. Къде са Ангел Джамбазки, Елена Йончева и другите – къде се крият? Къде са ми опонентите, за да влезем в дебат кой какво е направил в България, а не колко тераси имат?", попита Марешки.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/


98795