Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Борис Джонсън обеща ...
Борис Джонсън обеща на британците Брекзит на 31 октомври

Борис Джонсън обеща на британците Брекзит на 31 октомвриБившият външен министър Борис Джонсън обеща на британците излизане от Европейския съюз най-късно през октомври, предаде Ройтерс. 
Това стана при откриването на кампанията му за наследник на Тереза Мей – пост, за който е считан за фаворит.


„След три години и два пропуснати срока за Брекзит трябва да напуснем до 31 октомври“, заяви Джонсът и допълни: „Моята цел не е напускане без договор“. 
Ексдипломат №1 заяви, че не вярва да се стигне до твърд Брекзит без сделка, но все пак страната трябва да е подготвена и за такъв вариант.

 

Друго послание Джонсън отправи към разединената Консервативна партия, като предупреди, че „забавянето означава поражение“. По думите му колкото повече трае процесът, толкова повече расте недоверието на хората към техните водачи. Торите са под натиск, тъй като претърпяха знаково поражение на европейските избори и заради проточилия се Брекзит.

Припомняме, че Консервативната партия постигна пети резултат на евровота, а новата партия на Найджъл Фараж „Партия Брекзит“ става първа политическа сила. Тя води и в социологическите проучвания, които тестват електоралните нагласи за парламентарни избори.

 

Джонсън обеща още, че ще доведе торите до нова изборна победа, като обясни някои от гафовете си в миналото с директния език, който използва. 

 

 

Източник:http://epicenter.bg/


102735