Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов: Готов съм п...
Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна (ОБНОВЕНА)

Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна (ОБНОВЕНА)Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов започна изказването си с призив да няма провокации и посочи, че мястото е "София тех парк", защото тук явно личи изграденото по време на управлението му и изброи и пътищата и метрото.

"Да, сега могат да ги блокират. Преди нас не можеха, защото нямаше. Сега могат да идат да си играят в метрото, само след няколко дни ще пуснем още спирки. Има какво да блокират", заяви той. Изтъкна, че "ние се справихме най-добре и с пандемията".

Докато премиерът Бойко Борисов говореше, се чу скандиране от негов противник, явно успял да доближи периметъра на събранието. чуха се нецензурни думи, а премиерът реагира с думите: "Има и такива". Протестиращият бе отведен от охраната. 

"Не моят подпис стои под указа на президента Радев" - така Бойко Борисов отговори на упреците, че главният прокурор Иван Гешев е назначение на ГЕРБ. Изтъкна, че грешката на партията му е била, че не са издигнали претендент за поста.

Той заяви, че правителството не го е страх от служебен кабинет, но изтъкна, че такъв не би могъл да обяви извънредно положение или да удължава извънредната епидемична обстановка при нужда, да взима заеми, да променя закони.

"Ние от ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция", заяви Борисов. Той добави, че коалиция няма да има и с БСП и посочи приемливите си партньори - "Обединени патриоти" и СДС. Попита риторично лидера на "Да, България" Христо Иванов дали сид ава сметка, че ще върне на власт "тези хора".

"Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена", заяви Борисов и изтъкна наличието на коалиционно споразумение. Посочи и че "нарушихме комфорта и милиардите", които влизат в джобовете на контрабандисти.

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение", заяви премиерът, а хората от ГЕРБ скандират: "Не". Той посочи, че няма от какво да се срамува и добави, че ще продължи разговорите с коалиционните партньори.

"И ще им предложа вариант включително аз да си тръгна и да продължи правителството", заяви Борисов, а активът вика "не". Той изтъкна, че трябва и редиците на ГЕРБ по места да бъдат стегнати.

"Още днес бях готов да посоча датата, на която да си подам оставка", заяви Борисов, след което посочи, че е провел сериозни разговори с коалиционните си партньори по този въпрос, че разговори предстоят и има много работа.

"Нашата сила са хората. Един ден повече не трябва да седим в управление, ако хората не ни искат", заяви Бойко Борисов и призова функционерите на ГЕРБ по места да се приземят. "Ще проведем много разговори с вас, искам да мислите, да разговаряте с хората, защото много от вас са се отлепили от това, което мислят хората по места", смята Борисов.

Той призова актива на ГЕРБ да не се поддава на провокации и заяви, че "демократичните хора не плащат бебета и деца". Според него протестиращите са направили именно това с демонстрациите си пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова и пред къщата му в Банкя.

"Продължаваме да обмисляме, ние сме за единството на нацията", заяви в заключение лидерът на ГЕРБ и изтъкна, че предстоят тежки месеци, а не казвал това, за да плаши. Добави, че националната конференция на ГЕРБ e направена в този час, "в обедната почивка", защото има много работа за вършене.

След думите му от уредбата прозвуча парчето на AC/DC Thunderstruck.

  

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

/на живо/ Гореща точка: ”София Тех Парк”. Започва конференцията на ГЕРБ

Протестиращи блокираха пътя към ”Тех Парк”, където ще се състои Националната среща на ГЕРБ

Корабът потъва... нагаждачи бягат, избори идат! >> Пиарът на Борисов Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Борисов свири сбор на актива на ГЕРБ, Протестна мрежа организира тържествено посрещане

В пълна мистерия и тайнство ГЕРБ свиква активисти от цялата страна в София Тех Парк, сряда от 12 ч.?!

 

 


132520