Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов напълно изр...
Борисов  напълно изрещя! >> Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я тая къща, ако искате (видео)

Борисов напълно изрещя! >> Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я тая къща, ако искате (видео)Протестирайте, но не по този начин. Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я, ако искате, тая къща. Каквото искате правете, но оставете кръстовищата и хората да си работят. Има избори. Представете си, ние ако загубим изборите и по 25 души още първият ден да започнат да затварят кръстовищата.

 

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира 21-ия ден от антиправителствените протести, които искат оставките на кабинета, на главния прокурор и на премиера.

 

Протестите

"Умолявам, нека да си протестират по всички начини, които намират за добре - да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, щото много забравиха за контрабандата с бутчета, която ние прекършихме. Да, не са доволни олигарсите, да, много пари се вкараха в бюджета и затова към днешна дата и затова в цялата тази криза фискалния резерв на България е 9 млрд и 900 млн. Това значи пестеливи, добри стопани. Виждате всички пътища как са направени", продължи монологът си той, докато пътуваше в джипа към София, след като по-рано пред деня беше на посещение във Варненско.

 

По думите на Борисов протестите и стачките са формите на демокрацията. "Но да се затваря движението и да се възпрепятстват другите хора... На никой не му е да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение, провокират се полицаите. Ето, никой не им пречи пред Министерски съвет, където искат, но да не затварят кръстовищата. И другите граждани имат права. И полицаите също, защото стоят на студ и жега и търпят обидите им".

 

Новият запис

 

За записа, който днес беше публикуван в сайта "Афера" и за който се твърди, че е с гласа на премиера, Борисов индиректно коментира:

"Ние не се обиждаме от техните обиди, нали. А те много обидчиви и в частен разговор човек може да каже каквото си поиска, но те го правят демонстративно. Не съм си позволил никого да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа някоя глупост ме... Сега, Бог да я прости, почина, няма кой.

 

Премиерът за Бабикян: Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания

 

Министър-председателят отговори задочно и на Арман Бабикян от "Отровното трио", който по-рано тази вечер в интервю за БНТ каза, че се надява "тази вечер в "Евксиноград" г-н Гешев и г-н Борисов да се разберат кой пръв да подаде оставка".

 

"Току-що разбрах за последната лъжа на триото, че съм в "Евксиноград" заедно с главния прокурор, който нито съм го чувал, нито съм го виждал.Така че като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа, защото няма кой накрая да повярва на истината.

 

По думите му ползата от всичко, което се прави е, че "ние просто си извеждаме поуки, поправяме се и мерките са ни много адекватни, бързи".

 

В края на 9-минутното видео Борисов продължи темата така:

 

Понеже наближаваме петолъчката. Не помните ли как се избивахте тука българите? (...)А той казва, че съм с Гешев на "Евксиноград". Абе, спри да лъжеш, бе! Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания. Спри го повече, щото ще избухна и ще наговоря пак...", след което клипът от джипа прекъсва.

 

"Птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам"

 

Докато пътуваше, министър-председателят каза още, че всичко, което се прави, е "само да се радват хората, само за младите - да ходят и да се радват на почивка. За бизнеса да има магистрали, за индустрията да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа. И не може всяка лъжа да опровергавам".

 

Борисов добави, че съжалява, ако досажда и допълни: птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам, а и ние спазваме правилата за движение. Даже някой днес беше писал, че колата нямала гражданска отговорност, а по смисъла на НСО колата има специален режим на движение, аз съм само един водач - дисциплиниран.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 „АФЕРА“! >> Нов запис на Бойко Борисов! „Не може да е държавен глава тоя тъпанар! Избрали са си един прост летец! Да си е*е п*тката майчина! На прост човек к*р се набива, Томиславе!“ (18+)

Как ГЕРБ-Враца осигури на Борисов агитка и аплодисменти (ВИДЕО)

„ЛАГЕР НА СВОБОДАТА“! ДО ОСТАВКА!!! Общонационален Митинг! София, сряда, 10 ч. пред МС! МУТРИ - ВЪН!

Ти си прост, ние - не. Затова не се разбираме!

Площадът пак ехти: "Оставка"! Сервират свински уши пред МС (ВИДЕО)

 

 131986