Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов в хаотичен...
Борисов  в  хаотичен патос: И аз ще рисувам комикси! Но сега съм скопен

Борисов в хаотичен патос: И аз ще рисувам комикси! Но сега съм скопенВ патетична тирада, вдъхновена от хазартния скандал, премиерът Бойко Борисов обяви, че няма лична вина, освен морална, обяви Васил Божков едновременно за водещ бизнесмен и беглец от закона, а накрая тегли черта между обвиненията на хазартния бос и Костинбродската афера от 2013 г. Това стана в предаването „Панорама” по БНТ.

„Не мога да кажа, че е било срамно и съм забранил с Божков да се вижда който и да било от правителството. Той е водещ в цял един сектор бизнесмен”, започна Борисов. Проблемно обаче станало положението, когато хазартният бос заговорил, че плащал на него и на ГЕРБ. „Аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек – една стотинка, един лев, едно евро от този човек не съм взел. Ако може да ми се търси някаква морална вина, то е, че съм помагал на футбола! Никога и, това може да се проследи, закон не е променян в услуга на който и да било”, обяви премиерът.

Единственото, което получил от Божков, била една пура, увери Борисов: „Една пура, и то в централата на ГЕРБ ! Беше дошъл заедно с ръководителите на БиТиВи”. Това е телевизията, която Борисов неотдавна обяви за „Божков ТВ”. Отказа да съобщи какъв е бил поводът за визитата, защото "сега съм скопен! Нали съм премиер. Ще кажете нещо за свободата на словото".

Той небрежно отклони обвиненията на бизнесмена срещу правителството: „Няма как да те обича, когато е беглец с повдигнати 18 обвинения и червена бюлектина от Интерпол.” Споменаването на комиксите с корупционни схеми, които Божков разпространява, обаче го ядоса и се закани: „Аз ще правя комикси също. Ще дойде моето време, в което аз ще правя комикси.”

За да засили усещането за конспиративност в атаката срещу правителството, той за пореден път се позова на т.нар. Костинбродска афера, която предшества предсрочните парламентарни избори през 2013 г. „Така беше в Костинброд – тези мекерета така действат – измислят нещо, вкарват телевизия, задължително телевизия, Мая Манолова излиза, Бареков тича – мале, какво стана! Сега същото”, разви схемата Борисов.

А за отнетия бизнес на Божков отсече: „Бизнесът му го взехме в полза на държавата.” На въпроса защо точно сега също толкова кратко отвърна: „Защото така! Сега стана, защото преди 10 години не ни е било приоритет.” Намекна, че Божков почнал да тегли милиони, когато се появили нови политически проекти. За твърдението на Валери Симеонов, че Божков е финансирал кметската кампания на Мая Манолова, Манолова го нарече беквокал на Борисов и каза, че ще го съди.

Останалата част от разговора беше авто похвала как добре се справя с корона кризата и цяла Европа от него се учи. Даже Меркел намалила ДДС, като видяла от него. За 3256-и път се оплака от карикатурите на "Сега", без да каже името на вестника. Според него карикатурите се появили, като махнал посредниците на природен газ и "дадох парите на народа!". Борисов е един от героите на Христо Комарницки, откакто стана главен секретар на МВР при Сакскобургготски през 2002 г.

 

Източник: https://www.segabg.com/


127475