Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов даде пример ...
Борисов даде пример как да не се спазва новата заповед за маските (ВИДЕО)

Борисов даде пример как да не се спазва новата заповед за маските (ВИДЕО)Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места.

 

 

Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии,  които отразяват посещението му в Рилския манастир.

Там Борисов влезе в църквата на манастира без да е с предпазна маска. Така постъпиха и игуменът - Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.

"Без Господа нищо не може да се направи", заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

"Свършихме всичко, което сме обещали - 6,5 милиона лева за пътя, работи се. А в сряда на заседанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител - 1,62 милиона лева за пречиствателна станция", обобщи министър-председателят.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси. "В църква - абсурд!", отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за събиранията на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: "Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим."

Вчера главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че към трите Д - дезинфекция, дистанция и дисциплина, се добавя и едно К - контрол. За да не оставят впечатление, че глобяват само обикновени хора, здравните власти обявиха, че почват новия засилен контрол от двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, като ги накажат с по 3000 лв. за партийни събития без дистанция.

 

ИНФРАСТРУКТУРА

Строителните дейности, върху които Борисов акцентира в манастира, започнаха днес. Работи се в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир, като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности. Укрепването се реализира от "Автомагистрали" ЕАД и стойността на проекта е споменатите близо 6,5 млн. лв.

"Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас", предупреди премиерът в краткия си разговор с медиите в Рилския манастир.

По време на предишното си посещение там на 2 юни Борисов възложи лично на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на проблема заради свлачището. Сега министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение "реката край Светата обител ще остане чиста".

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 

Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов за корупция?!

„Галъп“: Борисов се срива - 57 % недовере, 30% доверие!

Мая Манолова: Борисов да иска вот на доверие от гражданите, това значи - ОСТАВКА и ИЗБОРИ!

Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Мая Манолова категорично към Борисов: Време е да си тръгнете! Идете си с мир!


 

 

 


128742