Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Борисов пак с грешен...
Борисов пак с грешен ход - пусна Цветанов да го спасява от протестите

Борисов пак с грешен ход - пусна Цветанов да го спасява от протеститеКак Борисов отиграва протестите и задава ли се нова зима, като онази през 2013-та? Много вероятно. Само че този път още по-тежка, понеже дори голямата гордост на премиера - алхимичната му връзка с народа, започна да дава на късо.

В предишните си два мандата Борисов имаше изключителен рефлекс и може би дори талант в справянето с гражданско недоволство. Почти нямаше случай, в който да не вземе отношение към различни брожения. Понякога дори даваше заден ход. Това се знаеше и му носеше точки. Посланието бе: ГЕРБ не е като БСП, ония правеха каквото си искат, сега и ГЕРБ правят каквото решат, но ако настъпят някоя мина внимателно викат сапьор-популизма на помощ и гледат да потушат напрежението. 

 

С времето обаче този рефлекс залиня. Властта обгърна Борисов и той започна да действа с изключителни закъснения. В първия си кабинет Борисов щеше да махне Московски много по-рано и нямаше да чака ужаса край Своге. Щеше да принуди Фандъкова да отмени 1.60 за билетчето, макар и кахърен заради орязването на приходи. Нямаше как да не изслуша майките на деца с увреждания още в първата седмица, вместо да ги чака да протестират цяло лято и цяло есен. После едва ли щеше да запази Симеонов и да позволи патриотите да му извиват ръцете. Помните ли коя беше любимата реплика на премиера години наред? "Нося си оставката в джоба". Това донякъде вършеше работа, правеше добро впечатление. Станишев и Орешарски никога не си носеха оставките в джоба - ето пък най-сетне един, който е готов да подава оставки. Разбира се, по-досетливите се сещаха, че това е техника по създаване на имидж, чиято цел е декларацията за жертвоготовност да отмени истинските жертви и да не си подадеш оставката тъкмо защото си уверил добросъвестно, че може да го направиш. Но все беше нещо. 

 

Какво направи до момента Борисов по отношение на протестите срещу високите цени на горивата и високите данъци за колите? Пусна Цветанов и Владислав Горанов да говорят, а това е нелеп ход. Нима мисли, че точно Цветанов и Горанов са фигурите, които могат да укротят протестите? Цветанов бързо изрече най-грешното нещо в такъв момент. На пресконференцията казал: "Гражданите трябва да изберат - хаос или стабилност". Познайте какво ще изберат гражданите. Те мислят точно по схемата на Цветанов, но с обратен знак. За тях управлението е хаос, а протестът стабилност. 

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ОСТАВКА!* >> Цв. Цветанов: Протестите са тенденциозни подходи за дестабилизация на страната! ВИЖТЕ видеото

Не ни плашете и манипулирайте! Не заставаме един срещу друг, заставаме един до друг и заедно! Ясно е - България се вдигна! Плашете се вие! (ОБНОВЕНА)

Време е да изхвърлим боклука* >> Властта за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност

България се вдигна!* >> В СМОЛЯН се стягат за протест в събота*

Недоволството не стихва* >> Два протеста във ВАРНА тази вечер

Не ни плашете и манипулирайте* >> Не заставаме един срещу друг, заставаме един до друг! Ясно е - България се вдигна! Плашете се вие!

 


81195