Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов самохвално и...
Борисов самохвално и без покритие пред евролидерите: Нашите показатели са доста по-добри от всички държави...

Борисов самохвално и без покритие пред евролидерите: Нашите показатели са доста по-добри от всички държави...Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.


„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията.

„Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател. 

Премиерът Борисов ще докладва пред ЕС ситуацията с COVID-19 у нас

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз.

„Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население. 

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни. 

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.

 

Бойко Борисов

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Въпреки пъченето на властта >> Масовото ваксиниране спря по-малко от седмица, след като започна

Намесата на Борисов в националния ваксинационен план срещу Ковид-19 предизвика поредния хаос –

"Планът Борисов" в действие! Отварят всичко..., за да затворят всичко. Точно за изборите...

Адв. Михаил Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него

Осман Октай: Борисов е на дузпата, затова е в паника

Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

Мутафчийски се размрънка на фона на решението да отворят кръчмите: През последните три дни има тенденция към нарастване на новозаразените

Прибързаната реклама на властта роди пореден провал >> Борисов поиска да ни върнат парите за ваксините. Оправда се с ЕК

 

 

 


145567