Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Босия с остри реакци...
Босия с остри реакции - към зам.-министър, тв експерт и работеща като журналист

Босия с остри реакции - към зам.-министър, тв експерт и работеща като журналистМакар че вчера (7 юли) и днес (8 юли) българският поет и дисидент Николай Колев-Босия не протестира активно пред Народното събрание, защото, по негови думи, е пълен с течности и трябва да ги "изгони", за да не натоварва сърцето, думите му остават все така остри.

В две публикации в своя Блог Босия обръща по-сериозно внимание на медиите. Колев изрично иска право на отговор от телевизия "Европа" заради излъчено от тях интервю със зам.-транспортния министър Ангел Попов, когото Босия нарича "Геле Линейката". Попов е обвиняем, защото преди почти 6 години, според прокуратурата, е поискал подкуп от 8000 евро, за да даде 4 специализирани разрешителни ЕКМТ/СЕМТ на собственик на транспортна фирма, макар че всъщност не е можел да изпълни "обещанието" си. Ето какво казва Босия във връзка с това интервю:

 

Николай Колев-Босия: Ще гладувам докрай, следвам примера на Исус

На 25-тия ден от гладната си стачка общественикът Николай Колев - Босия, който иска оставката на министър Московски и разпускане на Нар...

Прочети повече

"На 06.07.2018 г. излъчихте интервю с криминално проявените лица Ангел Попов /Геле Линейката, подсъдим по дело за изнудване, зам. министър на МТИТС и зам директора на ИА "Автомобилна администрация" Войновски, в което моето име се спряга като политическа дейност и се оспорва основанието ми за гладна стачка. Като оставим настрана всички лъжи и инсинуации, интервюто съдържа множество гнусни манипулации, които аз настоявам да опровергая с документи, факти и свидетели. За тази цел настоявам да ми се даде правото на отговор, на който да присъствам заедно със служителя на ИА "Автомобилна администрация" Иво Кръстев, за което да уведомите ръководството на ИА "АА" да бъде освободен от работа конкретно за интервюто за времето, когато трае правото на отговор. Настоявам да бъда уведомен до 09.07.2018 г. /понеделник/ до обяд за часа и датата на явяването ми, за да мога да предприема необходимите мероприятия да се явя".

Николай Колев обърна внимание и на едно от много популярните по телевизиите лица що се отнася до темата "война по пътищата" - Владимир Тодоров. Тодоров е председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи в България. За него Босия написа следното: 

... медицински случай е изпълненият с лъжи и манипулации монолог на Владимир Тодоров/някаква фалшива асоциация на потърпевшите от катастрофи/ по "България он еър". Там освен всичко останало, той излъга, че арестуваните 12 служители от организираната престъпна група в "Автомобилна администрация"-София през 2017 г., воглаве с небезизвестния Венцислав Георгиев "била възстановена от съда". Елементарна лъжа! Съдът никога не се е произнасял за това и те са възстановени тихомълком, за да заработи машината за продажба на книжки и изпити. За да опресня паметта на Тодоров ще му напомня да влезе в интернет и да чуе изказването на бившия специализиран прокурор и настоящ зам. гл. прокурор Гешев от 12.06 2017 г. по БНТ, където казва, че тази организирана престъпна група трябва да бъде осъдена и вкарана в затвор, в противен случай ще се възстанови схемата за продажба на книжки и излити. Същото казаха и говорителката на Гл. прокурор Арнаудова, и директорът на ГД БОП Спиридонов.

 

Босия към президента: Писмото ви към мен е възглупаво!

Николай Колев-Босия отвърна на писмото на президента Румен Радев в блога си. Ето какво написа общественикът, който гладува вече близо 4...

Прочети повече

Поразително е това, че Владимир Тодоров е финансово заинтересован да има колкото може повиче избити и осакатени по пътищата и улиците, защото неговият "екип" довтасва пръв на местопроизшествието и предлага юридическа помощ срещу солиден процент от застраховката. Затова е естествено той да лъже, маже и манипулира общественото мнение".

Тодоров отвърна, като каза, че Босия говори неверни неща и опитва да предизвика съжаление, залагайки на репутацията си. Според Тодоров системата за шофьорските изпити към днешна дата гарантира сигурност и да се твърди, че някой можело да си купи шофьорска книжка в България било "непознаване на ситуацията".

Босия не пропуска и "вечния фактор" в съвременната българска журналистика Илиана Беновска. Преди два дни Беновска предложи воденото от нея радио К2 да стартира инициатива за набиране на пари, за да бъдат купени зъби на Колев, тъй като той не може да се храни. В типичен за нея стил, на специална пресконференция, на която беше изяснено защо Босия стигна до гладна стачка, Беновска за пореден път изследва жанра "преразказ с елементи на разсъждение".

В отговор Николай Колев написа следното: "Лицето Беновска се загрижи за зъбите ми и реши да събира пари, за да ме прати на зъболекар, понеже, видите ли, не мога да дъвча и затова съм обявил гладна стачка.

 

Показва ли ни пътя Босия?

Вече 24 дни един човек, известен на мнозина, които все още се интересуват от територията, наречена "България", притиска властта. И я пр...

Прочети повече

Препоръчвам ѝ горещо да употреби тези пари за две други изключително необходими за нея неща. Да си намери донори за присаждане на мозъчно вещество и морал. А иначе тя би пратила на зъболекар и отец Матей Миткалото, че и Паисий Хилендарски. Но, както ви казах, мухата не може да събира мед. Тя може само да кацне на лайното и след това на вас, за да ви оцапа и зарази".

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няколко изречения за Босия

Босия към президента: Писмото ви към мен е възглупаво!

Показва ли ни пътя Босия? 

Продължава гладната стачка на Николай Колев – Босия

Управленска наглост!* >> Цвета Караянчева: Шепа хора аплодират пътя на Босия към смъртта

Кольо Босия ще си иде. Вие, санирани роби, ще гласувате за Мутрата, а за Босия ще дрънкате, че бил луд лумпен. Несретниците се вие, драги, спотайващите се

Босия до президента: Вашите съветници явно са подготвяни в училище за бавно развиващи се. Вместо да се срещнете с мен и да ви дам документи, за да свикате съвет по национална сигурност, на 24-тия ден ми пишете възглупаво!

Това е държавата – кочина на измислената „европейска личност на годината“!

Босия: Транспортният министър лъже като дърт циганин! Къде живеем, българи?

Безочие* >> Президентът към Николай Колев-Босия: Моля да прекратите Вашата гладна стачка

Движение "ДНЕС": Да го подкрепим!* >> Няколко изречения за Босия

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Защо гладува Босия?!?

Денят на протестите приключи с Босия

И Стара Загора подкрепи гладната стачка на Босия

Движение „ДНЕС“: 
Подкрепяме Николай Колев-Босия в борбата му срещу Системата!

Босия трябва да умре

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора

 

 

 

68758