Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Босът на "Лестър", М...
Босът на

Босът на "Лестър", Мис Тайланд и пилоти двойка са загинали в хеликоптера (Снимки)Собственикът на "Лестър" Вичай Шривадханапрабха и още четирима души са загинали в хеликоптера, който се разби на 180 м от стадиона на английския клуб в събота. Това бе съобщено официално днес.

Освен благодетеля на "лисиците", благодарение на когото те сензационно станаха шампиони на Висшата лига през 2016 г., на вертолета след равенството 1:1 с "Уест Хем" са се качили още дясната му ръка Кавепорн Пунпаре-Голфа, Мис Тайланд Нусара Сукнамаи, и двамата пилоти. Ерик Суофър и Изабела Роза Лечович са били двойка и в живота.

 

Именно техните реакции в последните мигове от живота им са предотвратили това хеликоптерът да не се разбие в стадиона и да има още повече жертви. Това разказват очевидци.

Причините за катастрофата се разследват. Първоначалната версия е повреда на задната перка, която не е позволила на машината да набере височина.

Починалият на 60 г. Шривадханапрабха, чието състояние се оценява на 4,9 млрд. долара, купи "Лестър" през 2010 г. Инвестициите му направиха възможно изкачването във Висшата лига на Англия и спечелването на титлата за сезон 2015/2016. С това тайландецът успя да върне романтиката в изключително комерсиализирания в последните години футбол.

33-годишната Нусара Сукнамаи е работила за боса на "лисиците". През 2005 г. тя печели титлата Miss Thailand Intercontinental. В профилите на Нусара в социалните мрежи има множество снимки със звездите на "Лестър". Тя била голяма футболна фенка.

Пилотът Ерик Суофър (53 г.) е превозвал членове на кралската фамилия и Далай Лама в 20-годишната си практика. От дълго време той изпълнявал служебните си задължения редом с приятелката си Изабела Роза.

"Много малко хора имат привилегията да работят и пътуват със сродната си душа. За тези, които ги познавахме, тъгата е много голяма. Имаха един невероятен и щастлив живот", споделя приятелка на Изабела и Ерик.

Тъгата и мъката са огромни и за хората в Лестър. Те боготворят Шривадханапрабха, който направи футболния им отбор известен по целия свят.

 

Източник:https://www.24chasa.bg/


80026